Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Rasprava o djelokrugu istražnog povjerenstva za Agrokor

25. Listopad 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 25. listopada:

DUBROVNIK - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetit će Dubrovnik gdje će u 9,30 sati otvoriti privremeni ured (zgrada Dubrovačko-neretvanske županije, Palača Ranjina, Gundulićeva poljana 1). Potom će održati radni sastanak s gradonačelnicima, načelnicima i predstavnicima Dubrovačko-neretvanske županije i susresti se s dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem, rektorom Sveučilišta u Dubrovniku Nikšom Burumom i udrugama hrvatskih branitelja, nakon čega će dati izjave za novinare (12,15 sati). Uslijedit će prijam građana i susret s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem, dok će u Župi Dubrovačkog obići Dječji vrtić Župa Dubrovačka te posjetiti Općinu Ćilipi i Prevlaku.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja petu sjednicu, čiji bi dnevni red trebao proširiti i prijedlogom 36 oporbenih zastupnika da se izmjeni odluka o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor kojom bi se, među ostalim, ograničio opseg njegova istraživanja u dijelu koji se tiče kvalitete financijskih izvješća. U dnevnom redu Hrvatskog sabora trebao bi se naći i izbor pravobranitelja za djecu - nakon javnog poziva i saslušanja petero kandidata, Odbor za obitelj, mlade i sport Saboru predlaže da ga izabere između dviju pravnica Helence Pirnat Dragičević i Tatjane Holjevac. Zastupnici bi trebali raspravljati i o Izvješću pučke pravobraniteljice za prošlu godinu, a pred njima će se naći i Izvješće o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa te Prijedlog nacionalne strategije razvojne suradnje Hrvatske do 2021. (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U povodu Europskog dana pravosuđa, 25. listopada, Hrvatska javnobilježnička komora organizira Dan otvorenih vrata, kojemu je cilj upoznati javnost sa svojim radom i ulogom u zaštiti prava ranjivih osoba i unaprijeđenju hrvatskog pravosuđa. Koliko javno bilježništvo može doprinijeti ‘bržem, boljem i modernijem pravosuđu’ javnost će upoznati predsjednica Hrvatske javnobilježničke komore Lucija Popov, na istoimenoj pravosudnoj konferenciji koju Ministarstvo pravosuđa organizira u povodu Europskog dana pravosuđa, a koju bi trebao otvoriti premijer Andrej Plenković. Na Europski dan pravosuđa hrvatski javni bilježnici će od 11 do 13 sati otvoriti vrata svojih ureda građanima i upoznati ih s radom te javne službe, a i studenti pravnih fakulteta će dobiti priliku upoznati s ulogom javnog bilježništva u Hrvatskoj (11 sati, salon Panorama hotela The Westin Zagreb).

ZAGREB - Klub zastupnika GLAS-HSU održat će konferencija za novinare na temu izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi - Lex šerif. Na konferenciji će govoriti Anka Mrak-Taritaš predsjednica GLAS-a i predsjednica kluba zastupnika GLAS-HSU te Goran Beus Richembergh potpredsjednik GLAS-a (11,30 sati, Hrvatski sabor, Dvorana Ivana Kukuljevića).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održat će konferenciju za novinare pod nazivom "Akti gradonačelnika" u povodu sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, koja će se održati u četvrtak, 26. listopada (11 sati, zgrada Gradske uprave, dvorana 272, Trg Stjepana Radića 1).

ZAGREB - Objavit će se rezultati istraživanja "Mjerenje percepcije pacijenata kvalitetom usluga u zdravstvu u KBC-u Sestre milosrdnice SERVQUAL metodom", koje je prvi put provedeno u Hrvatskoj s ciljem unapređenja kvalitete i zadovoljstva pacijenata u KBC-u Sestre milosrdnice. Rezultate će predstaviti tim Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s predstavnicima Ureda za kvalitetu KBC–a Sestre milosrdnice (9 sati, multimedijski centar KBC-a Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29).

ZAGREB - Isusovačka služba za izbjeglice JRS predstavit će na konferenciji za novinare projekt "I GET YOU - prakse lokalnih inicijativa za suzbijanje ksenofobije i rasizma prema izbjeglicama", nakon čega će uslijediti panel na temu iskustava lokalnih inicijativa u integraciji izbjeglica te njihovom radu na suzbijanju netolerancije, rasizma i ksenofobije prema ovaj skupini. Na konferenciji će biti i veći broj izbjeglica koji će podijeliti njihova iskustva života u Hrvatskoj, a potom će uslijediti druženje s inicijativnom Okus doma koja je također sudjelovala u samom projektu (10 sati, Europski dom Zagreb, Jurišićeva 1, prvi kat, dvorana Bruxelles).

ZAGREB - Kao dio aktivnosti projekta "Uključeni roditelji", koji se provodi s ciljem doprinosa smanjenju diskriminacije i povećanoj integraciji bivših zatvorenika te njihovih obitelji kroz jačanje osobnih, roditeljskih i partnerskih resursa te uključivanje u zajednicu kroz mrežu roditelja pomagača, održat će se okrugli stol "Dalje, bolje". Okrugli stol je namijenjen roditeljima i djeci, stručnjacima u području socijalne i obiteljske politike, pravosuđa te područja ljudskih prava, posebno prava djece, a cilj mu je analizirati trenutno stanje te izraditi preporuke za stvaranje usluga koje bi još kvalitetnije odgovorile na probleme i izazove s kojima se susreću roditelji koji su u riziku od socijalne isključenosti (13 sati, Mala dvorana Matice hrvatske, Ulica Matice hrvatske 2).

ZADAR - Teritorijalni ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar za Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju, u suradnji sa Sindikatom prometa i veza Hrvatske organizira prosvjednik skup bivših zaposlenika Croatia-Zadar line (11 sati, ispred Trgovačkog suda u Zadru, Ulica dr. Franje Tuđmana 35).

ZAGREB - Promocija publikacije "Novi horizonti strukovnoga obrazovanja – Izvještaj vanjskoga vrednovanja eksperimentalne provedbe novih strukovnih kurikuluma", koja je rezultat vanjskoga vrednovanja novih strukovnih kurikuluma u srednjim strukovnim školama provedenog od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (13 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

19. travanj 2024 16:04