02. rujan 2019.

Danas u Hrvatskoj - Rasprava o ukidanju imuniteta Lovri Kuščeviću

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak 2. rujna:

ZAGREB - Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i predsjednik Agencije za ugljikovodike Marijan Krpan na konferenciji za novinare govorit će o rezultatima i detaljima drugog natječaja za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na kopnu. Taj je natječaj bio raspisan u listopadu prošle godine, a Vlada je na sjednici u četvrtak odlučila dozvolu za po dva istražna prostora dobiti Ina i Crodux Derivati Dva, a za po jedan prostor Vermilion Zagreb Exploration i Aspect Croatia. Na konferenciji će biti riječi o samom natječaju, kriterijima, istražnim prostorima te kompanijama kojima su dodijeljene dozvole (14,00 sati, Agencija za ugljikovodike, Miramarska 24).

ZAGREB - U Hrvatskom saboru bit će održana sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva na kojoj će biti riječi o zahtjevu DORH-a za skidanje imuniteta i davanju odobrenja za pokretanje kaznenog postupka zbog zlouporabe položaja i ovlasti protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika i donedavnog ministra uprave Lovre Kuščevića (11,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana ‘Stjepan Radić‘, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Ministar državne imovine Mario Banožić i župani održat će zajednički sastanak, a na dnevnom je redu "Popis prioritetnih predmeta po županijama" te "Evidencija nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske na području jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem usklađivanja i dopunjavanja registra i rješavanja imovinsko-pravnih odnosa" (10 sati, Ministarstvo državne imovine, Ivana Dežmana 10). Izjave za medije predviđene su po završetku sastanka u 12 sati.

ZAGREB - Konferencija za medije SDP-a na temu "Obrazovna reforma - prilike i izazovi", a o njoj će govoriti član Predsjedništva SDP-a Rajko Ostojić i predsjednik Savjeta za visoko obrazovanje, znanost i inovaciju Emil Tafra (11 sati, Iblerov trg 9).

ZAGREB - 58. sjednica Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT). Između ostalog, na dnevnom su redu odluka Hrvatskog sabora o izboru dvaju članova Programskog vijeća, izvješće o ostvarenju ciljeva i obveza, mišljenje o izvješću o poslovanju te izvješće o pritužbama i prijedlozima korisnika usluga (10 sati, HRT, objekt B – 30, 1. kat, dvorana 107 a, Prisavlje 3).