Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Rasprava o zakonskom prijedlogu o obavljanju studentskih poslova

19. Lipanj 2018.

Najavljujemo važnije događaje za utorak, 19. lipnja:

ZAGREB - Potpisivanje sporazuma o financiranju između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za provedbu financijskog instrumenta "ESIF Krediti za javnu rasvjetu" u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020." Ukupna vrijednost ovog financijskog instrumenta iznosi 20 milijuna eura, odnosno 152 milijuna kuna, iz europskih fondova, a namijenjen je jedinicama lokalne samouprave. Krediti će se dodjeljivati u rasponu od 500 tisuća do 15 milijuna kuna uz nisku kamatnu stopu (11,00 sati, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Miramarska cesta 22).

ZAGREB - Pripremni sastanak za studijski posjet Glavne uprave za energetiku Europske komisije (DG ENERGY) hrvatskim otocima. Sastanak će se održati u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a uz resornu ministricu Gabrijelu Žalac, nazočit će mu i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula te voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević. Po završetku sastanka, sudionici će biti dostupni za izjave za medije. Delegacija Europske komisije će od 19. do 21. lipnja posjetiti Krk, Cres, Lošinj, Unije, Zadar i Pag (9,45 sati, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, Miramarska cesta 22).

VUKOVAR - Konferencija za novinare Hrvatske pošte i Grada Vukovara u povodu otvorenja novog Kontaktnog centra Hrvatske pošte u Vukovaru, u kojem je HP zaposlio 25 novih radnika (11,00 sati, Ulica Josipa Jurja Strossmayera 4).

LEKENIK, SISAK, HRVATSKA KOSTAJNICA - Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetit će SOS Dječje selo Lekenik. U Sisku će sudjelovati u programu uručenja nagrada učenicima i njihovim mentorima osnovnih i srednjih škola Sisačko-moslavačke županije za postignuća na državnim natjecanjima (11,30 sati, Državni arhiv, Frankopanska ulica 21).

U Hrvatskoj Kostajnici predsjednica će u 13 sati odati počast kod Spomen obilježja "Slomljeni pejzaž" snimatelju HTV-a ubijenom u Domovinskom ratu Gordanu Ledereru, nakon čega će posjetiti dječji vrtić Krijesnica, obići pilanu tvrtke Blažević (13,25 sati, Ratka Djetelića 40), posjetiti obitelji Miće i Marije Jakšić (obitelj čija je kuća stradala prilikom aktiviranja velikog klizišta) u 13,40 sati (Ratka Djetelića 91a). Susrest će se s gradonačelnikom Hrvatske Kostajnice (13,55 sati, Gradska uprava, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1) te s Udrugom mladih Invictus koja je pomagala stradalnicima za vrijeme poplava (14,20 sati, Gradska uprava).

ZAGREB - Novi radni tjedan Hrvatski sabor počinje raspravom o zakonskom prijedlogu o obavljanju studentskih poslova, prema kojemu će se svim hrvatskim studentima, neovisno imaju li redovni ili izvanredni status, omogućiti rad preko studentskih ugovora. Zakon detaljno definira njihova prava, kao i obveze naručitelja posla i posrednika, uvodi inspekcijski nadzor kako bi se spriječile moguće zlouporabe. Pred zastupnicima će se naći i izvještaji o radu obveznih mirovinskih fondova u 2017. kojima upravljaju ERSTE, Raiffeisen, AZ i PBZ Croatia osiguranje. Obvezni mirovinski fondovi upravljali su lani imovinom preko 91 milijardu kuna, a svojim su članovima ostvarili prinose od 4,57 posto u fondovima kategorije A, nešto preko tri posto u fondovima kategorije B te 6,1 posto u fondovima kategorije C (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

VIS - U znak sjećanja na američke i britanske vojnike koji su poginuli tijekom Drugog svjetskog rata na Visu, održat će se komemoracijska svečanost na groblju žrtava Drugog svjetskog rata (11 sati). Na komemoraciji, kojom će se obilježiti i doprinos viških i hrvatskih partizana savezničkim snagama, sudjelovat će Peter Clemens, zamjenik šefa misije - izaslanik britanskog veleposlanika, Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade i ministar obrane i američki veleposlanik Robert Kohorst. Izjave za medije predviđene su u 11,30 sati.

ŠIBENIK - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar u Šibeniku će sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem te direktorom APN-a Slavkom Čukeljom podijeliti ključeve kupcima stanova po Programu poticane stanogradnje (POS) (12 sati, lokacija Šubićevac, Ulica bana Josipa Jelačića 23 i 25).

ZAGREB - Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić održat će konferenciju za novinare na temu predstojeće, 14. sjednica Gradske skupštine Grada (11 sati, dvorana Kaptol u Staroj gradskoj vijećnici, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Hrvatska liječnička komora (HLK) održat će konferenciju za novinare na temu "Zašto je ministar Kujundžić odustao od Nacrta prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji je prošao javnu raspravu?", u povodu najnovijih informacija o Nacrtu prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti koje je ovih dana iznio ministar zdravstva Milan Kujundžić, a čiji je tekst bitno izmijenjen u odnosu na onaj koji je bio na javnoj raspravi. Na konferenciju je najavljen dolazak predstavnika Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i drugih udruga koje okupljaju liječnike iz primarne zdravstvene zaštite (10 sati, prostori HLK, Ulica Grge Tuškana 37).

ZAGREB - Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod održat će konferenciju za novinare na kojoj će se govoriti o plaćama smanjenima za više stotinu kuna učiteljima i stručnim suradnicima u posebnim ustanovama (10,30 sati, Šubićeva 42).

16. travanj 2024 20:29