Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Revidirano financijsko izvješće Agrokora d.d.

09. Listopad 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za ponedjeljak, 9. listopada:

DIVULJE - Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetit će Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju u Divuljama, gdje će, zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Davorom Krstičevićem i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem sudjelovati na Plenarnoj sjednici „Raščlambe požarne sezone 2017.“ u organizaciji MUP-a (10 sati, Put vojarne Divulje 18). Nazočni će biti i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirka Šundova, glavni ravnatelj policije Nikola Milin i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, (DUZS) Dragan Lozančić, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban. Prije Plenarne sjednice obići će mješoviti postroj vatrogasaca i pripadnika OSRH koji su sudjelovali u gašenju požara. U nastavku sjednice održat će se prezentacije DUZS-a, Ministarstva obrane RH i MUP-a RH (10,30 sati). Nakon toga (od 11,15 sati), održat će se prezentacije Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije s naglaskom na požar na splitskom području od 17. srpnja; Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije s naglaskom na požar na šibenskom području od 1. kolovoza te Vatrogasne zajednice Zadarske županije s naglaskom na požar na zadarskom području od 20. do 21. kolovoza. Premijer Plenković obići će Centar za koordinaciju, vođenje i gašenje požara na priobalju (12,10 sat), nakon čega će u 12,25 sati dati izjavu za medije.

SPLIT - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom u zgradi Županije Splitsko-dalmatinske, (13 sati, Domovinskog rata 2). Nakon toga održat će sastanak s gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom u zgradi Gradske uprave (14 sati, Obala kneza Branimira 17).

MARINA - Premijer Andrej Plenković će na groblju Pozorac, u Marini,, uz pratnju potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda, sudjelovati na obilježavanju 22. obljetnice pogibije general bojnika Andrije Matijaša Pauka. Predsjednik Vlade položit će zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske, uz izaslanike predsjednice Republike i predsjednika Hrvatskoga sabora (16 sati, groblje Pozorac).

ZAGREB - Ispred zagrebačke Gradske skupštine održat će se prosvjedna akcija protiv Prijedloga izmjena Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("lex šerif"). Prosvjed zajednički organiziraju stranke Zagreb je NAŠ!, Nova ljevica i Za grad, smatrajući kako bi tom izmjenom gradonačelnici, župani i načelnici postali nesmjenjivi, a predstavnička tijela, poput Skupštine Grada Zagreba, ne bi više imala nikakvu ulogu u kontroli trošenja proračunskog novca (11 sati, Svetog Ćirila i Metoda 5). Nakon akcije, izjave za medije dat će Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ!), Rada Borić (Nova ljevica) i Iva Kvakić (Za grad).

ZAGREB - U prostoru organizacije RODA - Roditelji u akciji, na konferenciji za medije s temom "Nasilje nad riječima, nasilje je protiv žena", bit će predstavljeno Otvoreno pismo javnosti, a organizatori navode kako žele ukazati na ‘namjere ultrakonzervativnih grupacija u Hrvatskoj‘ (10 sati, Jurja Žerjavića 10).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Izvanredna uprava Agrokora nakon sjednice Privremenog vjerovničkog vijeća na konferenciji za medije predstavit će najvažnije nalaze revidiranog financijskog izvješća Agrokora d.d. kao i revidirani konsolidirani financijski izvještaj grupe (15,30 sati, Trg Dražena Petrovića).

SPLIT - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u pratnji ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića sudjelovat će na svečanosti otvorenja 42. Interferry konferencije, najpoznatije konferencije svjetske trajektne industrije. Domaćin konferencije je Jadrolinija, a događaj će okupit vlasnike i direktore najvećih i najpoznatijih svjetskih putničkih brodara, proizvođače opreme, brodograditelje, predstavnike financijskih institucija, svjetski poznate dobavljače i projektante (9 sati, Hotel Le Meridien Lav, Grljevačka 2a).

ZAGREB - Zagrebački velesajam na konferenciji za medije najavit će 44. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, koji će se održati od 11. do 15. listopada. Sudjelovat će ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (11 sati, ZV, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Telekomunikacijska tvrtka Vipnet na konferenciji za medije predstavit će rezultate i projekte procesa digitalizacije korisničkog iskustva, što podrazumijeva i digitaliziranje svih segmenata poslovanja, kako onih okrenutih korisniku, tako i internih procesa te upotrebu robota (11 sati, HUB385, Petračićeva ulica 4).

 

19. travanj 2024 14:47