Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Rezultati poslovanja HPB-a i program pripajanja Jadranske banke

25. Srpanj 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za srijedu 25. srpnja 2018.

ZAGREB - U organizaciji Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) održat će se Konferencija obrambenih industrija Hrvatske i Izraela. Sudionicima Konferencije obrambenih industrija dviju država obratit će se predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Države Izrael Reuven Rivlina. Drugi je to dan službenog posjeta izraelskog predsjednika Hrvatskoj (Hotel Westin, Izidora Kršnjavog 1). Novinari na konferenciju trebaju doći najkasnije do 8,30 sati.

KARLOVAC - Obilježavanje početka gradnje treće etape lijevoobalnog nasipa rijeke Kupe uzvodno od željezničkog mosta u Karlovcu do Brodaraca. Vrijednost ugovorenih radova je 3,5 milijuna kuna, a predviđeno trajanje radova je godinu dana. Riječ je o jednoj od prvih mjera u Projektu zaštite od poplava u slivu rijeke Kupe na karlovačkom i sisačkom području. Vrijednost cijelog Projekta zaštite od poplava na karlovačkom području je 670 milijuna kuna. Na širem području Karlovca se spajaju četiri rijeke: Kupa, Korana, Mrežnica i Dobra pa je zaštita od poplava na karlovačkom području iznimno važna s obzirom na učestalu pojavu velikih voda zbog čega su u ožujku postavljene i tzv. box barijere, kao privremeni sustav obrane od poplava. Obilježavanju početka radova prisustvovat će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, župan Karlovačke županije Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. (11 sati, Ulica Novi Novaki 15).

ZAGREB - Čelnici Hrvatske poštanske banke (HPB) i Jadranske banke na konferenciji za novinare će predstaviti Upravu i program pripajanja Jadranske banke, a bit će objavljeni i rezultati poslovanja HPB-a za prvo polugodište ove godine. Kako je najavljeno, na konferenciji će sudjelovati predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić i predsjednik Uprave Jadranske banke Mato Filipović. HPB je početkom srpnja s Državnom agencijom za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) potpisao ugovor o kupnji svih 4,75 milijuna dionica Jadranske banke, čime je postao jedini vlasnik te banke sa sjedištem u Šibeniku (11,00 sati, HPB, Jurišićeva 4).

23. travanj 2024 22:34