Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - S radom starta Fortenova grupa

01. Travanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak 1. travnja:

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek sudjelovat će na konferenciji za medije na kojoj će se najaviti 2. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i UNICEF-a (10 sati, Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, Getaldićeva ul. 2).

BJELOVAR - Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i predsjednik Uprave Vodnih usluga d.o.o. Bjelovar Ivan Ivančić potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju projekta Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar. Projekt je jedan od najvrjednijih projekata Vodnih usluga d.o.o., ukupne vrijednosti 257.472.888,75 kuna, od čega je 205.978.311,00 ukupnih prihvatljivih troškova. Europska unija odobrila je sufinanciranje u iznosu od oko 72 posto prihvatljivih troškova, dok ostalo sufinanciraju Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode te Vodne usluge d.o.o. Bjelovar (10 sati, mala vijećnica Grada Bjelovara, Trg E. Kvaternika 2).

ZAGREB - Sveučilišni računski centar (Srce) organizira stručnu konferenciju Dani e-infrastrukture  – Srce DEI 2019 i uvodnu konferenciju projekta HR-ZOO. Konferenciju će otvoriti ravnatelj Srca Zoran Bekić, a prisutnima će se u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja obratiti državni tajnik Tome Antičić. Nakon službenih pozdrava, projekt HR-ZOO će predstaviti voditelj projekta HR-ZOO i zamjenik ravnatelja Srca Ivan Marić (11 sati, Plaza Event Centar, dvorana Kornati, Slavonska avenija 6).

ZAGREB - Agrokor s početkom travnja odlazi u prošlost, a s radom započinje nova - Fortenova grupa koja će preuzeti poslovanje Agrokor grupe.

ZAGREB - Ukupne zalihe gotovih industrijskih proizvoda pri proizvođačima bile su u veljači 1,4 posto više u odnosu na prethodni mjesec, dok su na godišnjoj razini smanjene 9,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

24. travanj 2024 22:54