Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Saborska rasprava o izmjenama Zakona o privatizaciji Ine

13. Veljača 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 13. veljače:

ZAGREB - U organizaciji PwC Hrvatska i poslovnog tjednika Lider održava se digi T.I.M.E. konferencija na kojoj će biti predstavljanje trendova u tehnologiji, telekomunikacijama, medijima, prošireno na područje zabave i igara. Konferencija počinje u 10 sati u Kaptol Boutique Cinema.

ZAGREB - Hrvatski sabor u srijedu plenarni radni tjedan započinje raspravom o izmjenama Zakona o privatizaciji Ine, kojima se članak 10. tog zakona, na temelju kojeg Hrvatska ima ekskluzivna prava vezana uz kontrolu nad promjenama u vlasništvu društva, mogućnost veta na određene odluke Uprave te pravo prvokupa cjelokupne ili dijela imovine, usklađuje s pravnom stečevinom EU-a. Prema prijedlogu, stjecatelj dionica Ine koji želi prijeći prag od 50 posto dionica o tome bi trebao obavijestiti resornog ministra te mu predati dugoročni plan upravljanja poslovanjem. Vlada bi, temeljem mišljenja ministra, donijela odluku o suglasnosti za stjecanje dionica u roku 30 dana. Ta suglasnost može biti uskraćena ili oduzeta ako Vlada ocijeni da to predstavlja ozbiljnu prijetnju javnoj sigurnosti i iznimnu opasnost od ugroze sigurne, pouzdane i redovite opskrbe energijom te zaštite infrastrukture. Pred zastupnicima je u srijedu i rasprava o prijedlogu Zaključka povodom izvješća o provedenoj provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa birača te zakonitosti postupka prikupljanja potpisa birača i zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma građanskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj (9,30 sati).

ZAGREB - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručit će odlikovanje "Red kneza Branimira s ogrlicom" povjesničarki Esther Gitman za osobite zasluge stečene istraživanjem, dokumentiranjem i promicanjem istine o hrvatskoj povijesti 20. stoljeća te produbljivanju razumijevanja između hrvatskoga i židovskog naroda. Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednice Republike (13 sati, Ured predsjednice Republike Hrvatske, Pantovčak 241).

SPLIT - Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar u dolazi u službeni posjet Splitu, gdje će u 11 sati obići KBC-a Split na kojem se nastavljaju radovi na energetskoj obnovi, čija je prva faza završena 2017. Dočekat će ga župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban,  gradonačelnik Andro Krstulović Opara, ravnatelj KBC-a Split  Julije Meštrović te Graciano Rudan iz tvrtke Esco Energy koja je bila pružatelj energetske usluge na projektu. Predviđene su izjave za medije, a zatim će (11,45 sati) ministar otići na Športski centar "Bazeni Poljud", objektu na kojem je krajem prošle godine dovršen projekt energetske obnove kojim je osigurano smanjenje potrošnje energije od 71 posto te godišnja ušteda na energentima od 3.395.000 kuna. Nakon obilaska kompleksa predviđeno je vrijeme za izjave za medije.

BJELOVAR - Ministar državne imovine Goran Marić posjetit će Grad Bjelovar i geotermalnu elektranu u Velikoj Cigleni te potpisati Ugovora o osnivanju prava građenja geotermalne elektrane u Velikoj Cigleni. Na prostoru geotermalne elektrane u 11 sati ministar će potpisati Ugovor s voditeljem projekta geotermalne elektrane Dragutinom Domitrovićem (Geoen d.o.o.). Ministar Marić će posjetiti i Grad Bjelovar gdje će, u 12 sati u velikoj gradskoj vijećnici (Trg Eugena Kvaternika 2), s gradonačelnikom Darijom Hrebakom potpisati Ugovor o davanju na uporabu zgradu i dvorište na Trgu S. Radića, veličine 849 četvornih metara u Bjelovaru, a za potrebe Digitalnog inovacijskog centra (HUB) namijenjenoga radu Veleučilišta u Bjelovaru. Također će potpisati i Tabularnu ispravu radi uknjižbe prava vlasništva na dom i dvorište u Trojstvenom Markovcu.

ZAGREB - Udruga Hrvatski radijski forum i HUP - Koordinacija komercijalnih radio postaja organiziraju 2. Hrvatski radijski forum, koji se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića. Tema je Medijska strategija Republike Hrvatske, a o čijoj će izradi govoriti ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek (10 sati, atrij palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnost, Trg Nikole Šubića Zrinskog 11).

ZAGREB - Tvrtka Tele2 Hrvatska na konferenciji za medije predstavit će poslovne rezultate i najaviti novosti u poslovanju (11,00 sati, Matis Absolut Lounge, Trg Stjepana Radića 3).

20. travanj 2024 17:54