Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Šesti susret guvernera regije

27. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za utorak, 27. ožujka 2018.:

ROVINJ - Šesti susret guvernera regije, u organizaciji poslovnog tjednika Lider. Na panelu "Izazovi monetarnih politika" najavljeno je, između ostaloga, sudjelovanje guvernera HNB-a Borisa Vujčića, a na panelu "Komparativna analiza efikasnosti bankarskih sustava nove i JI Europe" direktora Hrvatske udruge banaka Zdenka Adrovića (10.20 sati, Hotel Lone, Luje Adamovića 31).

ZAGREB - Konferencija Jutarnjeg lista i Brodosplita "Budućnost brodogradnje u Hrvatskoj". Konferencija će okupiti 200-tinjak vodećih gospodarstvenika, lidera hrvatske brodogradnje, ekonomskih stručnjaka, znanstvenika i vladinih dužnosnika. Cilj je konferencije raspraviti neke od ključnih tema vezanih za konkurentnost hrvatske brodogradnje, pokrenuti raspravu o temeljima daljnjega razvoja i nužnim koracima i strategiji za uspješan oporavak industrije (10.00 sati, Hotel Esplanade, Antuna Mihanovića 1).

ROVINJ - Na sjednici Turističkog vijeća HTZ-a članovi će biti informirani o tijeku sezone i stanju na tržištima, raspravljat će o usvajanju prijedloga odluka o marketinškim suradnjama, s Lonely Planetom i TripAdvisorom, kao i marketinškim i PR aktivnostima u sklopu projekta "Sportska Hrvatska". Pred članovima vijeća je i prijedlog odluke o raspisivanju natječaja za rukovodeća radna mjesta u predstavništvima na tržištima Austrije, Češke, Mađarske, Slovenije, Slovačke, Švedske i Kine. Izjave za medije predviđene su nakon sjednice (12,30 sati, Hotel Lone, Luje Adamovića 31).

RIJEKA - Predsjednik Uprave Jadranskog naftovoda (Janaf) Dragan Kovačević održat će predavanje "Uloga energetike u hrvatskom gospodarstvu". Kovačević će iznijeti svoje viđenje o tome kako uskladiti ekonomsku politiku i utjecaje s energetskog tržišta (12,00 sati, Ekonomski fakultet, Ul. Ivana Filipovića 4).

KARLOVAC - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović susrest će se s obrtnicima i gospodarstvenicima Karlovačke županije nakon čega je predviđeno prigodno obraćanje predsjednice (9 sati, HGK-Županijska komora Karlovac, Ulica kralja Tomislava 19 b). U 10,05 sati hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica OS RH, posjetit će Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske (HKov) gdje će razgovarati sa zapovjednicima i prvim dočasnicima postrojba HKoV-a. Nakon toga predviđeno je obraćanje predsjednice RH. Tijekom dana predsjednica Grabar-Kitarović posjetit će Slunj gdje će se u Pučkom  otvorenom učilištu susresti s građanima (Trg dr. Franje Tuđmana 9), a položit će i cvijeće ispred Spomenika hrvatskim braniteljima. Predsjednica Republike u općini Rakovica sastati će se s turističkim djelatnicima Karlovačke županije te položiti cvijeće ispred Spomenika hrvatskim braniteljima i ispred Spomenika Eugenu Kvaterniku. Predsjednica Grabar-Kitarović će se u Vojniću sastati s načelnikom, njegovim zamjenicima te članovima Općinskog vijeća (16,10 sati, Općinska vjećnica). Nakon toga susrest će se s Hrvatima doseljenim iz BiH (Dom kulture ‘Petar Svačić‘).

OMIŠ - Medijsko događanje u povodu završne helikopterske montaže protuodronskih zaštitnih barijera u sklopu projekta "Sanacija potencijano obrušavajuće stijenske mase iznad grada“ (11 sati, plato ispred Tvrđave Mirabella). Izjave za medije dat će izaslanik Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar, gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš.

ZAGREB - Konferencija za medije saborskog Kluba zastupnika MOST-a o zakonu o toplinarstvu (11,30 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Na konferenciji će govoriti zastupnici Mosta Božo Petrov, Slaven Dobrović te Ante Čikotić i Ivo Grabovac.

OMIŠALJ - Načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović na konferenciji za novinare izvijestit će o razgovoru s predstavnikom Europske komisije o temi LNG terminala u Omišlju, koji će u sjedištu Općine biti istoga dana ujutro (12,30 sati, Općina Omišalj, Prikešte 13). Na konferenciji načelnice Ahmetović bit će riječi, kako je najavljeno, i o "novim saznanjima o (ne)postojanju studije isplativosti, odnosno ‘cost benefit analize‘ terminala za ukapljeni plin (LNG) na otoku Krku".

ZAGREB - Okrugli stol na temu "Rijetke bolesti - izazov za društvo" (10 sati, Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar", Rockefellerova 4). Okrugli stol organiziraju Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ), Hrvatski savez za rijetke bolesti i Škola narodnog zdravlja “Andrija Štampar“, a na njemu će sudjelovati stručnjaci iz područja zdravstva, socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, te rada i mirovinskog sustava.

ZAGREB - Predstavljanje projekta “Očuvanje vlažnih staništa na otocima Sredozemlja” (od 10,30 do 14 sati, Impact Hub, Udruga Pokreni ideju, Vlaška ulica 70 e). Cilj provođenja projekta u Hrvatskoj je poboljšanje stanja i zaštita  vlažnih ekosustava na otocima Jadranskog mora. Na predstavljanju će govoriti predstavnici Ministarstva za zaštitu okoliša i energetike, HAOP-a, Udruge Hyla te WWF Adrije i WWF Grčke. Projekt je od regionalnog značaja jer se provodi u osam zemalja Sredozemlja kroz suradnju 13 partnera.

19. travanj 2024 11:47