Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednica Vlade i Sabor Hrvatske biskupske konferencije

10. Travanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 10. travnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (15 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održat će tematsku sjednicu na temu "Koliko je ugroženo zdravlje stanovnika u Slavonskom Brodu?", vezano uz ekološki incident onečišćenja vodocrpilišta zbog čega je oko 90 tisuća stanovnika ostalo bez pitke vode, a tema će biti i kvaliteta zraka u Slavonskom Brodu. Na sjednicu su pozvani predstavnici Ministarstva zdravstva, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Zavoda za javno zdravstvo Brodsko—posavske županije i drugih (11 sati, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivan Mažuranić).

SLANO - Ured za razminiranje Vlade Republike Hrvatske, Hrvatski centar za razminiranje i Hrvatski centar za razminiranje - Centar za testiranje, razvoj i obuku otvaraju 15. međunarodni simpozij ‘‘Protuminsko djelovanje 2018.", koji je zamišljen kao praktična i otvorena platforma za razmjenu teorijskih spoznaja i znanstvenih iskustava na području protuminskog djelovanja. U sklopu ceremonije otvaranja bit će dodijeljena posebna priznanja osobama, organizacijama i državama koje su kroz proteklih 15 godina posebno doprinijele razvoju cjelokupnog koncepta Simpozija, rastu njegovog značaja i međunarodnoj prepoznatljivosti. Izjave za medije predviđene su nakon završetka svečanog otvaranja Simpozija (9,30 sati, kongresna dvorana Admiral Grand Hotela u Slanom, Ruđera Boškovića 13).

ZAGREB - Počinje redovito plenarno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije, 56. u nizu, pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Pulijća (10 sati, Ksaverska cesta 12 a) . Početak zasjedanja otvoren je za medije.

PLITVICE - Skupština Udruge općina u Republici Hrvatskoj održat će skupštinu na kojoj se očekuje dolazak više od stotinu načelnika iz cijele Hrvatske (11 sati, u kongresnoj dvorani hotela Jezero na Plitvičkim jezerima).

ZAGREB - Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije održat će sjednicu za koju su najavljene teme o hrvatskoj glazbi u programima Hrvatske televizije i Hrvatskoga radija, izvješće o provedbi članka 11. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji za 2017. godinu, praćenju ispunjavanja obveza Hrvatske radiotelevizije utvrđenih Ugovorom između Hrvatske radiotelevizije i Vlade Republike Hrvatske te Zakonom o Hrvatskoj radioteleviziji te rasprava o Prijedlogu izmjena Poslovnika o radu Programskoga vijeća Hrvatske radiotelevizije (11 sati, Hrvatska radiotelevizija, Prisavlje 3, objekt B – 30, 1. kat, dvorana 107 a).

ZAGREB - Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa "Turizmom do posla", čiji je cilj poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva, za što je Ministarstvo turizma osiguralo 31 milijun kuna. Okupljenima će se obratiti ministar turizma Gari Cappelli, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te korisnici prijavljenih projekata (12.00 sati, Ministarstvo turizma, Prisavlje 14).

ZAGREB - Svečano otvorenje 15. salona automobila i prateće industrije Zagreb Auto-show (10. -15. travnja). Očekuje se više od 460 izlagača iz 34 zemlje te 85 brendova vozila (18.00 sati, Zagrebački velesajam (Kongresna dvorana), Av. Dubrovnik 15).

26. travanj 2024 06:19