Korona i biznis
02. siječanj 2019.

Danas u Hrvatskoj - Sjednica Vlade o rasterećenju gospodarstva

Najavljujemo važnije informacije za četvrtak, 3. siječnja.

ZAGREB - Sjednica Vlade RH na kojoj će se, između ostaloga, raspravljati o prijedlogu akcijskog plana za administrativno rasterećenje gospodarstva 2019. U ovoj godini skratit će se procedure ili ukinuti više od 300 raznih administrativnih procesa, rekao je u srijedu ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, koji očekuje da će većina tih mjera u provedbi biti već u prvoj polovici ove godine. Vlada će, među ostalim, raspravljati i o nacrtu prijedloga zakona o izmjenama Zakona o zaštiti prirode, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sprječavanju unošenja i širenja stranih te invazivnih stranih vrsta i upravljanju njima, s nacrtom konačnog prijedloga zakona te o nacrtu prijedloga zakona o izmjenama Zakona o prekograničnom prometu i trgovini divljim vrstama, s nacrtom konačnog prijedloga zakona (10.00 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Od siječnja 2016. godine u Hrvatskoj je pokrenuto 1.253 postupaka osobnih stečajeva pred savjetovalištima Financijske agencije (Fina), a njih 917 ili 73,2 posto, završilo je neuspjelim sklapanjem izvansudskog sporazuma, pokazuju Finini podaci.

ZAGREB -  Na sjednici Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova zastupnika, koju je sazvao predsjednik Sabora Gordan Jandroković, raspravljat će se o dnevnom redu sljedeće plenarne sjednice (11 sati, Trg sv. Marka 6, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčevića).

ZAGREB - Ministar državne imovine Goran Marić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potpisat će Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme između Republike Hrvatske - Ministarstva državne imovine i Grada Zagreba (9 sati, Trg Stjepana Radića 1, zgrada Gradske uprave, dvorana 372).

SPLIT - Konferencija za novinare SDP-a na kojoj će govoriti predsjednik Središnjeg savjeta stranke i saborski zastupnik Branko Grčić te predsjednik GO SDP-a Split Goran Kotur o Zakonu o porezu na dohodak koji je stupio na snagu 1. siječnja (10,30 sati, prostorije SDP-a u Splitu, Šetalište Bačvice 10).