Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Što Hrvatsku čini (ne)poduzetničkom zemljom?

15. Svibanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu 15. svibnja:

ZAGREB - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavit će kampanju #prvih25 i poslovne rezultate. Kampanju i poslovne rezultate te institucije za potporu hrvatskom poduzetništvu, koja ove godine slavi 25 godina poslovanja, predstavit će predsjednik Uprave HAMAG-BICRO Vjeran Vrbanec. (11 sati, Kaptol Boutique Cinema (dvorana 5), Nova Ves 17).

RIJEKA - Predstavljanje rezultata novog istraživanja ‘‘Global Entrepreneurship Monitor (GEM) za Hrvatsku - Što Hrvatsku čini (ne)poduzetničkom zemljom?‘‘. U 2018. godini u GEM istraživanju je sudjelovalo 49 zemalja, koje čine 66 posto svjetskog stanovništva i 85,8 posto svjetskog bruto domaćeg proizvoda. Hrvatska u GEM istraživanju sudjeluje od 2002. odine, što omogućava uočavanje trendova i obrazaca poduzetničke aktivnosti u Hrvatskoj i grupama zemalja s kojima se Hrvatska uspoređuje, prvenstveno EU i zemljama čijoj razvojnoj razini Hrvatska pripada. Predstavljanje će se održati u sklopu Dana Sveučilišta u Rijeci (12 sati, izjave za medije predviđene su neposredno prije početka događaja, "Akvarij" na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, Ulica Radmile Matejčić 5).

VUKOVAR - Čelnici Luke Vukovar i grada Vukovara predstavit će na konferenciju za novinare podatke o znatnom povećanju pretovara tereta te uplovljavanju riječnih kruzera u 2018. godini u odnosu na 2017. te prethodne godine. Luka Vukovar u prošloj je godini ostvarila pretovar od 342.000 tona, što je povećanje za 37 posto u odnosu na godinu ranije, a u Vukovar je uplovio 231 kruzer s 32.000 putnika. O tim će rezultatima govoriti gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, direktor Luke Vukovar Marijan Kuprešak i ravnatelj Lučke uprave Vukovar Alen Jakumetović (12 sati, prostor Luke Vukovar, Dunavski prilaz 8).

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelovat će na sajmu poslova Job Fair koji se održava na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (10 sati, Unska 3). Ministrica će tom prigodom dati izjavu za medije u kojoj će se osvrnuti na aktivnosti Ministarstva u povezivanju obrazovanja s tržištem rada. Tijekom dvodnevnoga sajma Fakultet elektrotehnike i računarstva ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća. Cilj događaja je povezivanje poslodavaca sa studentima te informiranje studenata o mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere.

ZAGREB - Predstavljanje rezultata ispitivanja javnog mijenja na temu slobodne nedjelje koje je provela hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir u suradnji s agencijom Promocija plus. Prezentacija će se održati povodom Međunarodnog dana obitelji, a rezultate istraživanja predstavit će direktor Promocije plus Agan Begić, dok će na temu rada nedjeljom uz Petir govoriti i predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić te predstavnik Hrvatskog saveza za nedjelju fra Bože Vuleta (11 sati, Hrvatska kuća "Materina priča", Preradovićeva 31).

ZAGREB - Tribina "Priziv savjesti kao civilizacijska stečevina" u organizaciji Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju Hrvatskog liječničkog zbora (HLZ) u suradnji s Akademijom medicinskih znanosti Hrvatske, Akademijom pravnih znanosti Hrvatske  i Hrvatskom liječničkom komorom, a u povodu Svjetskog dana priziva savjesti (12 sati, velika predavaonica HLZ, Šubićeva 9). Najavljen je dolazak ministar zdravstva Milana Kujundžića, a uvodno će sudionike pozdraviti i predsjednica Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLZ-a Morana Brkljačić.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu Međunarodnog dana obitelji pod nazivom "Uloga Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba u podršci djeci i obitelji", u organizaciji Grada Zagreba i Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba (11,15 sati, Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Đorđićeva 26). O ulozi Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba u podršci djeci i obitelji govorit će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ravnateljica Poliklinike Gordana Buljan Flander, predsjednica Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu Lana Petö Kujundžić te predstavnica Roditeljskog odbora Poliklinike Berislava Picek.

EU IZBORI

KOPRIVNICA - Kandidati HDZ-a za izbore za Europski parlament Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Željana Zovko, Goran Pauk, Nikolina Brnjac i Domagoj Maroević posjetit će Koprivničko-križevačku županiju, a u Koprivnici će se družiti s građanima u 14.30 sati (Zrinski trg).

SPLIT - Konferencija za novinare GO SDP-a Split na kojoj će o aktualnim hrvatskim i europskim temama govoriti predsjednik GO SDP-a Split Goran Kotur i kandidat za zastupnika u Europskom parlamentu, saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras (10 sati, na dnu Marmontove ulice).

ŠIBENIK - Konferencija za novinare Mosta (12 sati, press centar HND-a, Božidara Petranovića 16). O isključivom gospodarskom pojasu govorit će predsjednik Mosta Božo Petrov i saborski zastupnik Miro Bulj, a na konferenciji će biti i gradski vijećnik Ivo Glavaš te županijski vijećnik Ivica Ledenko.

BOBOTA - Kandidati SDSS-a za Europski parlament Milorad Pupovac, Dejan Jović, Dragana Jeckov, Jugoslav Vesić i Srđan Jeremić posjetit će tvrtku "Protein" d.o.o. u Boboti (12 sati, Ćirićeva bb), a u 13 sati predviđena je izjava za novinare.

KOPRIVNICA - Konferencija za novinare nositelja liste HNS-a za Europski parlament Matije Posavca i predsjednice ŽO HNS-a Koprivničko-križevačke županije Jasmine Pavlović (12.30 sati, prostorije ŽO HNS-a Koprivničko-križevačke županije, Gupčeva 2). Posavec će predstaviti dio izbornog programa s posebnim naglaskom na male i srednje poduzetnike.

24. travanj 2024 17:43