Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Štrajk u Dalekovod Proizvodnji

13. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 13. ožujka 2018.:

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati). Zastupnici zasjedanje nastavljaju raspravom o Izvješću o suzbijanju zlouporabe droga u 2016. godini, a Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav razmotrit će 522 amandmana koji su stigli na prijedlog izmjena saborskog Poslovnika.

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelovat će na konferenciji u organizaciji 24 sata - Digital Takeover, a nakon panela  "Liderice u digitalnoj transformaciji“ (koji počinje u 14,45 sati, CineStar Branimir Centar Zagreb) bit će dostupna za izjave za medije.

ZAGREB - Panel diskusija pod nazivom "Politika i moral" održat će se u okviru VERN Foruma, a o toj temi diskutirat će saborski zastupnik HDZ-a Ante Babić, profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu Stjepo Bartulica, saborski zastupnik SDP-a Ivo Jelušić, profesor na Fakultetu političkih znanosti Dejan Jović te profesor na Pravnom fakultetu i saborski zastupnik Mosta Robert Podolnjak (11,30 sati na Veleučilište VERN, dvorana 200, II. kat, Importanne Galleria, Iblerov trg 10).

ZAGREB - Konferencija za novinare o temi "Zašto mladi odlaze iz Hrvatske?“ na kojoj će biti predstavljena Studija Iskustvo i migracije mladih i odlazak mladih iz Hrvatske, rezultat istraživanja suradnica Instituta za društvena istraživanja Dunja Potočnik i Mirjana Adamović (11 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2)

VELIKA GORICA - Štrajk u Dalekovod Proizvodnji, d.o.o. nakon neuspjelih pregovora s novoimenovanim predsjednikom uprave Gordanom Kolakom o novom kolektivnom ugovoru, a nije uspjelo ni mirenje pregovaračkih odbora sindikata i poslodavca, te su ispunjeni svi uvjeti za održavanje štrajka u tom metaloprerađivačkom poduzeću. Štrajk će započeti u 6 sati i trajati do ispunjenja zahtjeva Sindikata Dalekovod proizvodnje. Predsjednik Štrajkaškog odbora Ivica Bajlović obratit će se medijima u 10 sati u Dalekovod Proizvodnji, d.o.o.  Vukomerička 9.

ZAGREB - "Položaj jezika u Prijedlogu kurikula Hrvatskoga jezika“ - tema je okruglog stola koji u povodu obilježavanja Dana hrvatskoga jezika organizira Odjel za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.  Na skupu će sudjelovati Željko Jozić, ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, Vesna Budinski, Stručna radna skupina za Hrvatski jezik, Tamara Gazdić-Alerić, Učiteljski fakultet u Zagrebu, Martina Kolar-Billege, Učiteljski fakultet u Zagrebu, i Tatjana Doračić, profesorica savjetnica u Gimnaziji A. G. Matoša u Samoboru (17 sati, Hrvatsko katoličko sveučilištu, Ilica 242, dvorana "Blaženi Alojzije kardinal Stepinac“). Dani hrvatskoga jezika manifestacija je koja se svake godine obilježava u drugome tjednu mjeseca ožujka u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskoga jezika iz 1967. godine.

ZAGREB - Predstavnici Grupacije pčelarstva HGK na konferenciji za novinare će izvijestiti o stanju u pčelarskoj industriji (11,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Predstavljanje rezultata istraživanja tvrtke Manpower o prognozama zapošljavanja u Hrvatskoj za drugo tromjesečje 2018. godine. (11,15 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

ZAGREB - Druga regionalna cjelodnevna konferencija "Digital Takeover" okupit će domaće i strane stručnjake iz raznih područja koji će raspravljati o digitalnoj transformaciji, važnosti ulaganja u digitalne sadržaje i poslovne modele te izazovima koje donosi digitalizacija, kao i o velikom potencijalu koji tehnologija ima u preobrazbi života i poslovanja (9,30 sati, kino Cinestar, Branimir centar, Ulica kneza Branimira 29).

23. travanj 2024 11:31