Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Strategija za uvođenje eura

30. Listopad 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za ponedjeljak, 30. listopada:

ZAGREB - U posjet Hrvatskoj dolazi državni tajnik Svete Stolice Pietro Parolin. Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu (HKS) nazočit će svečanom akademskom činu u povodu proslave dana HKS-a i blagoslova HKS-ove Velike dvorane (Aula magna) te održati Lectio magistralis (10 sati, Kampus, Ilica 242, ulaz iz Domobranske ulice). Svečanosti će nazočiti i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. U 12.30 sati, državni tajnik Parolin održat će na HKS-u konferenciju za novinare (na pitanja će odgovarati na talijanskom jeziku, a prevoditelj je osiguran). Državni tajnik sastat će se s predstavnicima drugih vjeroispovijesti u Hrvatskoj, a susret je otvoren za medije (15.30 sati, Apostolska nuncijatura, ulica Tomislava Janka Šagi-Buntića1), te s članovima Hrvatske biskupske konferencije, a početak susreta bit će otvoren za fotografe i snimatelje (16.30 sati, sjedište HBK, Ksaverska cesta 12a).

NAŠICE - Svečanost obilježavanja početka radanovog 64-slojnog CT uređaja u Općoj bolnici Našice (11.30 sati, OB Našice, Ul. Bana Jelačića 10). Nabavljeni 64-slojni CT uređaj omogućuje preglede s iznimno niskim dozama bez utjecaja na kvalitetu slike, čime se poboljšava kvaliteta zdravstvene zaštite pacijenata. Nazočnima će se obratiti ministar zdravstva Milan Kujundžić i ravnatelj OB Našice dr. Hrvoje Šimić, a događaju će nazočiti i predstavnici grada i županije.

ZAGREB - II. konferencija regionalnih tijela za ravnopravnost jugoistočne Europe: „Izazovi prikupljanja statistike po diskriminacijskim osnovama“ (10 sati, Hrvatski sabor, Trg sv Marka 6). Uz hrvatsku pravobraniteljicu Višnju Ljubičić na konferenciji sudjeluju pravobranitelji i predstavnici tijela koja promiču zaštitu ljudskih prava iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, kao i predstavnikci Misija OSCE-a u njihovim zemljama. Prva konferencija održana je prošle godine u Beogradu na kojoj je, između ostalog, potpisana Izjava o suradnji na kojoj su se predstavnici regionalnih tijela za ravnopravnost jugoistočne Europe obvezala zajedno poticati razvoj regionalne suradnje na području zaštite ljudskih prava i boriti se protiv diskriminacije na svim područjima života i rada.

PULA - Konferencija za novinare na temu "Zakon o dodatku na mirovine i Ovršni zakon" (10.30 sati, sjedište SDP-a, Divkovićeva 3). O prijedlogu za davanje vjerodostojnog tumačenja Zakona o dodatku na mirovine i Ovršnog zakona govorit će potpredsjednik SDP-a, saborski zastupnik Peđa Grbin.

ZAGREB- Izaslanstvo Predsjedništva HSS-a predvođeno predsjednikom Krešom Beljakom položit će vijence na grobove velikana Hrvatske seljačke stranke na groblju Mirogoj (11 sati), a potom i na grob Josipa Pankretića na groblju Dijaneš kod Vrbovca (13.30 sati). Izjave za medije predviđene su na Mirogoju te na groblju Dijaneš nakon polaganja vijenaca.

ZAGREB - Nastavak 4. sjednice zagrebačke Gradske skupštine (9 sati, Stara gradska vijećnica, ulica Svetih Ćirila i Metoda 5/I., dvorana ‘‘A‘‘).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Hrvatska Vlada i Hrvatska narodna banka organiziraju konferenciju na kojoj će predstaviti Strategiju za uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj. Izlaganja i panel-diskusije u programu konferencije ponudit će kvalitetnu podlogu za očekivanu raspravu, a održat će se uz sudjelovanje uglednih predstavnika akademske zajednice, poduzeća, banaka, nekoliko udruženja i udruga te nositelja novčane i ekonomske politike (9 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Nakon završetka sjednice Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora biti će predstavljeni planovi održivosti kompanija u sustavu Agrokora. Uz izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka i glavnog savjetnika za restrukturiranje Alastaira Beveridgea, planove održivosti koji će pokazati budućnost kompanija i pojedinih poslovnih segmenata predstavit će savjetnici izvanrednog povjerenika - savjetnik za maloprodaju Teo Vujčić, savjetnik za poslovnu grupu hrana Zvonimir Mršić, savjetnik za poslovnu grupu poljoprivrede Vlado Čondić-Galiničić te savjetnica za non-core poslovanje i imovinski portfelj Irena Weber (15,30 sati, Agrokor, Trg Dražena Petrovića 3).

23. travanj 2024 09:01