03. rujan 2019.

Danas u Hrvatskoj - Svečano puštanje u promet luke Carevo u Kraljevici

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak 3. rujna:

KRALJEVICA - Svečano otvaranje luke otvorene za javni promet Carovo u Kraljevici, ukupno vrijednog 7,3 milijuna kuna. Od toga je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture za projekt "Izgradnja komunalnih vezova u luci Carovo" nadležnoj županijskog lučkoj upravi tijekom prošle i ove godine dodijelilo ukupno 6,3 milijuna kuna. Riječ je o projektu Ministarstva, Primorsko-goranske županije i Županijske lučke uprave Bakar-Kraljevica-Kostrena, a njegovim se završetkom podiže ukupna kvaliteta vezova u luci te sigurnost plovila na vezu te povećava i ukupni kapacitet luke Carovo. Na svečanosti otvorenja bit će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te predstavnici Primorsko-goranske županije, grada Kraljeviće, županijske lučke uprave i drugi (početak u 11,55 sati, a izjave za medije predviđene su u 12,25 sati, Luka Carovo/Ribarska kuća ŠRD Škarpina, Carovo, Kraljevica).

VIROVITICA - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković nazočit će svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije u povodu Dana Virovitičko-podravske županije. Predviđeno je prigodno obraćanje predsjednice Republike (11 sati, Kazalište Virovitica, Trg Ljudevita Patačića 2).

ORAHOVICA - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije priređuje IX. sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem kojom će predsjedati predsjednik Vlade Andrej Plenković. Uz premijera će biti i ministar državne imovine Mario Banožić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković. Nakon završetka sjednice sudionici Savjeta bit će na raspolaganju medijima za izjave (14 sati, Srednja škola "Stjepan Ivšić”, Trg Tina Ujevića 1). Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru "Projekta Slavonija, Baranja i Srijem", kojim je osigurano 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz europskih fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu i Novoj Gradiški. Po završetku sjednice Savjeta bit će potpisani i uručeni ugovori i odluke za Slavoniju, Baranju i Srijem (17 sati).

ZAGREB - U Hrvatskom saboru konferenciju za medije održat će Klub zastupnika HSS-a i Demokrata. Tema je konferencije za medije "HDZ gura mirovinski sustav u kolaps". Na konferenciji će govoriti saborski zastupnik Mirando Mrsić (10,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana ‘Ivan Kukuljević‘, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - U Hrvatskom saboru konferenciju za medije na temu: "Predstavljanje novog Kluba zastupnika", održat će zastupnik Marin Škibola. Na konferenciji će govoriti saborski zastupnici Marin Škibola, Ante Pranić i Tomislav Panenić (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana ‘Ivan Kukuljević‘, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Predsjednica Kluba gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza (GLAS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Anka Mrak - Taritaš i Gradska zastupnica Sonja König održat će konferenciju za medije na temu "26. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba" (9,40 sati, Stara gradska vijećnica, Vjenčana dvorana I., ulica Svetih Ćirila i Metoda 5/I).