Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Treba li Zagrebu novi holding za sportske objekte?

22. Veljača 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 22. veljače.

ZAGREB - Ravnateljstvo za robne zalihe ostvarilo je u 2017. višak prihoda nad rashodima u iznosu od 56, 6 milijuna kuna, navodi se u Izvješću o stanju i upravljanju robnim zalihama za 2017. o kojemu će u petak raspravljati Hrvatski sabor. Navedena sredstva, Ravnateljstvo će utrošiti sukladno zakonu i to za popunu Bilance strateških robnih zaliha i za nužna ulaganja u vlastita skladišta. Sveukupna vrijednost roba robnih zaliha, strateških i tržišnih, 31. prosinca 2017. iznosila je 466 milijuna kuna i to poljoprivredno prehrambenih proizvoda 242 milijuna, a neprehrambenih 223 milijuna kuna (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - U organizaciji Poslovnog dnevnika, Večernjeg lista i 24 sata održat će se konferencija "InvestCro: Je li Hrvatska spremna za nove investicije?“. Cilj konferencije je ukazati na važnost privatnih investicija za održivi gospodarski rast te pokazati načine kako ojačati konkurentnost Hrvatske na međunarodnoj investicijskoj karti. Konferenciju će, kako je najavljeno, otvoriti ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Svetog Marka 6)

ZAGREB - Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović održat će svečani prijam u prigodi umirovljenja generala i brigadira te za najbolje vojnike i dočasnike Oružanih snaga Republike Hrvatske za 2018. godinu (13,30 sati, Pantovčak 241).

ZAGREB - Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručit će Povelju Republike Hrvatske Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje (13 sati, Pantovčak 241).

ZAGREB - Svečano uručivanje 17 ugovora u okviru Poziva "Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata" sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF). Pozivom se želi povećati socijalna uključenost i unaprijediti kvaliteta življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz unaprjeđenje i pružanje izvaninstitucionalnih usluga koja će se temeljiti na suradnji s udrugama iz Domovinskog rata. Ovo je prvi poziv sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, ukupne vrijednosti 40,5 milijuna kuna, a namijenjen je isključivo udrugama iz Domovinskog rata. Na svečanosti će biti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić i upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša-Matić (11 sati, Ministarstvo hrvatskih branitelja, dvorana na petom katu, Trg Nevenke Topalušić 1).

OSIJEK- Ministar zdravstva Milan Kujundžić posjetit će osječki Klinički bolnički centar te tom prigodom svečano pustiti u rad SPECT/CT uređaj na Kliničkom zavodu za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijedan nešto manje od pet milijuna kuna. Konferencija za novinare održati će u 12 sati na Kliničkom zavodu za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja KBC Osijek (Ulica Josipa Huttlera 4 )

ZAGREB - Konferencija za medije povodom odluke Vlade kojom je Slavko Tucaković imenovan za glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske. Od početka 2019. godine Hrvatska vatrogasna zajednica preuzela je sve poslove iz djelokruga rada vatrogastva te će od prvog siječnja 2020. godine postati središnji državni ured za vatrogastvo. Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, a po završetku konferencije govornici će dati izjave za medije (11,30 sati, Hrvatska vatrogasna zajednica, Selska cesta 90a).

ZAGREB - Ispred ispred ulaza u Gradsku skupštinu Grada Zagreba predstavnici Mosta održat će konferenciju za medije o prijedlogu da se osnuje novo trgovačko društvo "Sportski objekti" bez obzira na to što postoji ustanova za Upravljanje sportskim objektima i što nije ponuđeno odgovarajuće obrazloženje. Najavljeno je da će o pravim razlozima osnivanja tvrtke govoriti saborski zastupnik Marko Sladoljev, voditelj Mostovog savjeta za financije, gospodarstvo i poduzetništvo Vedran Jerković i Tomislav Jelić (11 sati, ispred ulaza u Gradsku skupštinu Grada Zagreba, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - Na konferenciji za medije HNS-a Grada Zagreba pod nazivom "New York, London, Pariz, Beč … Gdje je nestao Zagreb?" predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak govorit će o strateškom planiranju razvoja Zagreba, kao i o prijedlogu osnivanja novog zagrebačkog holdinga za sportske objekte (13 sati, kod spomenika bacaču diska na Sveticama, na prilazu SRC Svetice i stadionu u Maksimiru, Maksimirska cesta 123).

ZAGREB - Na konferenciji za medije bit će najavljen izložbeno-promotivni, turističko-gospodarski i kulturološki projekt Kajkavci u Lisinskom 2019. u kojemu sudjeluju Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Varaždinska i Zagrebačka županija, grad Zagreb kao domaćin i Radio Kaj kao organizator. Na konferenciji će govoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, župani kajkavskih županija i direktor Radija Kaj Drago Gradečak. U glazbenom dijelu nastupit će Mirko Švenda Žiga (12 sati, Koncertna dvorana Lisinski, prvi kat, Trg Stjepana Radića 4).

23. travanj 2024 21:44