Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Trgovački sud u Rijeci odlučuje o stečaju 3. maja

05. Lipanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu 5. lipnja:

RIJEKA - Na Trgovačkom sudu u Rijeci ponovno će se odlučivati hoće li u Brodogradilištu 3. maj biti pokrenut stečajni postupak ili će to brodogradilište dobiti još jednu priliku i dodatno vrijeme za pronalazak rješenja, koje bi omogućilo opstanak riječke brodogradnje, nastavak proizvodnje i isplatu radničkih plaća. Sutkinja Liljana Ugrin već je nekoliko puta odgađala ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad 3. majem, no na zadnjem ročištu 17. travnja kazala je da postupak ne može trajati beskonačno te kako su iscrpljene sve mogućnosti da se on prolongira (11 sati, Trgovački sud u Rijeci, Zadarska ulica 3).

ZAGREB - U okviru 14. konvencije hrvatskih izvoznika bit će dodijeljena i nagrada "Zlatni ključ" najboljim izvoznicima u 2018. godini. Konvencija se održava pod pokroviteljstvom Vlade, a sudionicima će se, kako je najavljeno, obratiti i predsjednik Vlade Andreja Plenkovića. Održat će se i panel rasprava "Uloga izvoza u modernoj gospodarskoj politici" (10 sati, Hotel Westin, Ulica Izidora Kršnjavoga 1).

ZAGREB -  Predstavljanje nove publikacije HUB Analize "Kamatni rizik: fiksirati ili varirati?" i HUB Pregleda "Banke traže odgovor na konkurentske pritiske i pad marži kroz povećanje operativne efikasnosti“. Nove publikacije će predstaviti direktor HUB-a Zdenko Adrović i ekonomski analitičar Arhivanalitika Velimir Šonje (10 sati, sjedište HUB-HROK-a, Nova Ves 17).

ZAGREB - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisat će s poljoprivrednicima 400 novih ugovora iz Programa ruralnog razvoja, vrijednih ukupno 44,5 milijuna kuna. Riječ je o mjeri 6.3.1. namijenjenoj potpori razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava. Zbog velikog interesa poljoprivrednika za ovu mjeru početna alokacija u iznosu od 279 milijuna kuna povećana je na 344 milijuna kuna, čime je omogućeno financiranje 3.082  projekta. Potpisivanju će, kako je najavljeno, nazočiti i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić (13 sati, Hotel Sheraton, Ulica kneza Borne 2)

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu otvaraju se međunarodni sajamovi grafičke industrije i papira Intergrafika te ambalaže i pakiranja Modernpak. Na sajmovima se od 5. do 7. lipnja predstavljaju 43 izlagača iz 13 zemalja (14 sati, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Zagrebački velesajam u povodu 110. obljetnice postojanja organizira međunarodnu konferenciju "Sajamska industrija - disruptor or disruptee", na kojoj će domaći i strani stručnjaci iznijeti nove trendove te industrije s naglaskom na utjecaj na gospodarstvo, investicije i brendiranje (9,30 sati, ZV, Kongresna dvorana, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Nastavak 12. sjednice Hrvatskoga sabora. Sjednica će biti nastavljena raspravom o Godišnjem izvješću o provedbi Strategije i Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske za 2017. godinu. Podnositelj toga izvješća je Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svečanost potpisivanja Sporazuma o suradnji u području hitne medicine između Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Federalnog ministarstva zdravstva Bosne i Hercegovine, te Ugovora o suradnji u području hitne medicine između Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Okupljenima će se obratiti ministar zdravstva u Vladi Republike Hrvatske Milan Kujundžić, federalni ministar zdravstva BiH Vjekoslav Mandić i ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru Ante Kvesić (11 sati, Ministarstvo zdravstva, Ksaver 200a).

ZAGREB -  Međunarodna konferenciju "Zaštita okoliša i održivi razvoj" koju u povodu Svjetskoga dana zaštite okoliša organiziraju Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld i Međimursko veleučilište u Čakovcu. Ključni govornik na konferenciji bit će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Uvodni govor u prvi panel konferencije održat će veleposlanica Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Diana Helen Madunić. U sklopu prvoga panela govorit će predsjednik Generalne skupštine Ujedninjenih naroda (UN) u razdoblju od 2007. do 2008 Srđan Kerim te bivši hrvatski ministri zaštite okoliša -  Božo Kovačević, Mihael Zmajlović i Mirela Holy. Konferenciju će otvoriti  dekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld i zastupnik u Hrvatskome saboru Joško Klisović (11 sati, svečana dvorana Visoke škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, Ulica Filipa Vukasovića 1).

25. travanj 2024 18:43