Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: U Opatiji stručnjaci za plin i energetiku

09. Svibanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 9. svibnja: 

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora  (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - O Inicijativi HSLS-a za ustavnu zaštitu hrvatskih vodnih resursa govorit će na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru predsjednik te stranke Darinko Kosor i predsjednik HSLS-ovog Odbora za zaštitu okoliša i prirode Mirko Budiša (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića Trg sv. Marka 6)

ZAGREB - Zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović održat će u Saboru konferenciju za novinare o Nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona, a govorit će i Ladislav Ilčić, predsjednik Hrasta (10,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića,Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora Ranko Ostojić održat će konferenciju za novinare u povodu Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom (19 sati, Europski trg, ispred Kuće Europe).

ZAGREB - Na Dan Europe i pobjede nad fašizmom, čelnici GLAS-a, IDS-a i stranke Pametno - Anka Mrak Taritaš, Boris Miletić i Marijana Puljak potpisat će Zajedničku izjavu o suradnji za bolju Hrvatsku, čime će te tri stranke građanskog liberalnog centra otpočeti zajedničko političko djelovanje na pripremama za europarlamentarne, predsjedničke i parlamentarne izbore (13 sati, dvorana Mueller Kina Europa, Varšavska 3).

ZAGREB - Čelnici Hrvatske liječničke komore (HLK) iznijet će na konferenciji za novinare stajalište i primjedbe na Prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti, nakon što je prošlog tjedna završilo e-savjetovanje o tom zakonu (10,30 sati, Ulica Grge Tuškana 37). U HLK ocjenjuju kako je mnogo gorućih pitanja ostalo neriješeno, uključujući problematiku specijalizacije, radnog vremena liječnika te odnosa prema liječnicima zaposlenim u domovima zdravlja.

ZAGREB - Hrvatska udruga koncesionara primarne zdravstvene zaštite održat će konferenciju za novinare o Prijedlogu zakona o zdravstvenoj zaštiti (13 sati, Slovenska 24).

ZAGREB - "Zaustavimo odlazak medicinskih sestara i tehničara" tema je konferencije za novinare koju priređuje Organizacijski odbor Međunarodnog tjedna sestrinstva (10 sati, Zaklada Hrvatska kuća srca, Ilica 5/2, Oktogon). Medicinske sestre i medicinski tehničari čine gotovo polovicu od ukupno zaposlenih zdravstvenih radnika (44,4 posto), a do kraja  2017. status mirovanja članstva zbog odlaska na rad u inozemstvo zatražilo je 926 medicinskih sestara.

OPATIJA - Na ovogodišnjem, 33. međunarodnom znanstveno-stručnom susretu stručnjaka za plin, koji se održava u Opatiji od 9. do 11. svibnja, očekuje se oko 600 stručnjaka za plin i energetiku. Analiza odnosa među energentima i trendovi u proizvodnji energije u svijetu s posebnim osvrtom na proizvodnju i potrošnju prirodnog plina, razvoj plinske infrastrukture u Hrvatskoj, problematika opskrbe plinom na liberaliziranom tržištu - neke su od tema o kojima će raspravljati sudionici skupa (8,45 sati otvaranje; 13,30 sati konferencija za novinare, Grand Hotel Adriatic, Kongresni centar, Maršala Tita 200).

ZAGREB - Privredni vjesnik organizator je konferencije Zagreb Brend Forum, na kojoj će se uz ostalo raspravljati o pitanjima kao što su kako izmjeriti vrijednost brenda i koliko vrijedi njegov nematerijalni dio (good will), treba li graditi brend ili ga raditi, kako se boriti s globalnim brendovima, kako nastaju, nestaju i traju novi brendovi itd. Zagreb brend forum održava se u povodu 65. godina Privrednog vjesnika (9,30 sati, Kongresna dvorana, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - "Kakvu željeznicu želimo?" - naziv je tribine koju organizira Savez za željeznicu. Cilj je toga skupa poboljšati komunikaciju između javnoga sektora, željezničkih tvrtki, novih operatera, industrije i znanosti te osvijestiti ulogu željeznice, kao javne usluge, u demografskoj obnovi (11,00 sati, dok su izjave za medije predviđene pola sata prije i nakon tribine odnosno u 10,30 i 13,00 sati, HUP, Radnička cesta 52).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu pripajanja Erste osiguranja Wiener osiguranju, na kojoj će govoriti nova predsjednica Uprave Wiener osiguranja Jasminka Horvat Martinović, dosadašnji predsjednik Uprave Wiener osiguranja Walter Leonhartsberger Schrott te predsjednik Uprave Erste&Steiermarkische Bank Christoph Schoefbeck (11,00 sati, Klub književnika, Trg bana J. Jelačića 7/1).

20. travanj 2024 02:51