Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Uručivanje Ugovora za financiranje zapošljavanja osoba s invaliditetom

26. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 26. ožujka 2018.:

KARLOVAC - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 26. do 28. ožujka premjestit će svoj Ured u Karlovačku županiju što je četrnaesto premještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba. Program posjeta Karlovačkoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović počet će u 9,30 sati ispred zgrade Županije (Ulica Ambroza Vranyczanya 2), gdje će zajedno sa županom Damirom Jelićem i gradonačelnikom Grada Karlovca Damirom Mandićem nazočiti podizanju predsjedničke zastave. Nakon obraćanja nazočnima, hrvatska predsjednica će u Privremenom uredu u zgradi Karlovačke županije početi s održavanjem radnih sastanaka s predstavnicima Županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima; predstavnicima srpske, bošnjačke, slovenske i albanske nacionalne manjine; udrugama hrvatskih branitelja i predstavnicima Veleučilišta Karlovac, s ministrom vanjskih poslova Alžirske Narodne Demokratske Republike Abdelkderom Messahelom, te s udrugama i pojedincima s područja Karlovačke županije. U 16,15 sati, predsjednica Republike Grabar -Kitarović posjetit će tvrtku HS Produkt d.o.o. i obići proizvodne pogone (Ulica Mirka Bogovića 7).

ZAGREB - Pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora Europsko udruženje studenata prava - ELSA Hrvatska održat će "Simulirani parlament“. Tema rasprave bit će "Zakon o studentskom radu". "Simulirani parlament“ je projekt kojeg ELSA Hrvatska provodi gotovo 18 godina, a njegov je cilj upoznati studente prava s praktičnim iskustvom u donošenju normativnog akta, te poticati buduće pravnike na argumentiranu raspravu. U "Simuliranom parlamentu“ ove godine sudjeluje oko 130 studenata prava s Pravnih fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita, te studenti Upravnog studija Veleučilišta u Vukovaru. Sjednicu će otvoriti predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uz nazočnost predsjednika Odbora za pravosuđe Orsata Miljenića (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana ‘Josip Šokčević‘, Trg Svetog Marka 6).

ZABOK - Obilježavanje 28. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Krapinsko-zagorske županije. Očekuje se da će svečanosti nazočiti i predsjednik HDZ-a premijer Andrej Plenković. U 17 sati održat će se sjednica krapinsko-zagorskog županijskog odbora HDZ-a (Matije Gupca 53, tzv. stara Gradska vijećnica). Za 17,50 sati predviđene su izjave za medije u predvorju Kino dvorane (Kumrovečka 8), a u 18 sati u Kino dvorani bit će nastavljeno svečano obilježavanje obljetnice županijskog HDZ-a (Kumrovečka 8).

ZAGREB - U organizaciji Večernjeg lista održat će se konferencija "Hrvatska kakvu trebamo – budućnost hrvatskog zdravstva". Ministar zdravstva Milan Kujundžić održat će prezentaciju na temu "Kamo ide hrvatski zdravstveni sustav“, glavni izvršni direktor organizacije Healthcare Denmark Hans Erik Henriksen održat će prezentaciju "Zdravstveni sustav u Danskoj“, Tereza Šarić, direktorica Promeritus savjetovanja izložit će prezentaciju na temu "Analiza aktivnosti i troškova u zdravstvu, možemo li bolje?“, a Dražen Jurković, direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske prezentirat će kako izgleda "Održiv i kvalitetan zdravstveni sustav: realnost ili utopija u Hrvatskoj".  Održat će se i dvije panel diskusije na kojima će sudjelovati brojni stručnjaci, a među njima i Zdravko Marić, ministar financija RH. Organizator očekuje da će se okupljenima na Konferenciji obratiti i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković (9,30 sati, Hotel The Westin Zagreb, Izidora Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Nastavak 10. sjednice zagrebačke Gradske skupštine. Gradski zastupnici nastavljaju raspravu i odlučivanje od 13. točke dnevnog reda (9 sati, Starogradska vijećnica, dvorana A, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije svečana dodjela nagrada u okviru Nagradnog natječaja dječjih literarnih i likovnih radova na temu "Hrvatska kakvu želimo“. Nagradni natječaj organiziran je za učenike osnovnih škola u promotivnoj kampanji ‘Hrvatska kakvu želimo‘ , kao dio izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. Na natječaju su sudjelovale 222 osnovne škole iz cijele Hrvatske čiji su učenici izradili likovne i literarne radove koji su potom ocjenjivani na školskoj, županijskoj i nacionalnog razini gdje je odabrano 12 najboljih radova u četiri kategorije. Svečanoj dodjeli nagrada nazočit će ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, te predstavnici lokalne i regionalne samouprave (13 sati, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice).

LEPOGLAVA - U Kaznionici u Lepoglavi svečana primopredaja izvedenih radova na poboljšanju energetske učinkovitosti skupa kaznioničkih zgrada (11 sati). Nazočnima će se obratiti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, te direktor tvrtke Funda d.o.o. Nikola Funda. Svečanosti će također nazočiti državni tajnik Ministarstva zaštitet okoliša i energetike Mario Šiljeg te predstavnici tvrtki koje su sudjelovale u izvođenju radova.

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić uručit će Ugovore o dodjeli sredstava za programe inovativnog zapošljavanja za 2017. Riječ je o Ugovorima za dodjelu sredstava za 41 prijavitelja ukupne vrijednosti 28.836.673 kune kojima će se financirati programi za zapošljavanje osoba s invaliditetom (11 sati, Hotel Internacional, dvorana Salon Adriatic I, Miramarska 24).

LEPOGLAVA - U Kaznionici u Lepoglavi održat će se svečana primopredaja izvedenih radova na poboljšanju energetske učinkovitosti skupa kaznioničkih zgrada. Nazočnima će se obratiti ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, te direktor tvrtke Funda d.o.o. Nikola Funda. Svečanosti će također nazočiti i saborski zastupnici Božica Makar, Robert Podolnjak, Mario Habek, državni tajnik Ministarstva zaštitet okoliša i energetike Mario Šiljeg, predstavnik Varaždinske županije, gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, te predstavnici tvrtki koje su sudjelovale u izvođenju radova (11 sati, Hrvatskih pavlina 1).

ZAGREB - Obilježavanje "Ljubičastog dana", međunarodnog Dana podrške oboljelima od epilepsije. "Ljubičasti dan" obilježava se u svijetu od 2008. u svrhu podizanja razine osviještenosti o epilepsiji, a u Hrvatskoj od 2010. godine. Saksofonist Josip Novosel izvest će glazbeni dio programa, a liječnici Centra za epilepsiju Klinike za neurologiju i Klinike za pedijatriju iznijet će svoja iskustva u dijagnosticiranju i liječenju bolesnika s epilepsijom, kao i najnovija postignuća u liječenju epilepsije. Na događanju će sudjelovati pacijenti Centra za epilepsiju KBC-a Zagreb (11 sati, predvorje glavne zgrade KBC-a Zagreb, prizemlje, Kišpatićeva 12).

ROVINJ - Ministar turizma Gari Cappelli i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) održat će, uoči početka glavnog dijela turističke godine, radni sastanak s ključnim predstavnicima turističkog i povezanih sektora i službi Hrvatske, kao i s direktorima inozemnih predstavništva HTZ-a (10,00 sati početak sastanka; za 12,00 sati najavljene su izjave za medije, Hotel Lone, Ulica Luje Adamića 31).

VUKOVAR - Ministarstvo poljoprivrede nastavlja s projektom "Naše domaće, sada i ubuduće" te će radionicu o novim mogućnostima financiranja iz Programa ruralnog razvoja održati u Vukovaru, a u okviru toga bit će održan i radni ručak s ministrom poljoprivrede (10,00 sati počinju radionice, a izjave za novinare predviđene su oko 12,15 sati, Hotel Lav, J. J. Strossmayera 18).

20. travanj 2024 02:06