Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Više od 120 poslodavaca na zagrebačkim Danima poslova u turizmu

25. Siječanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak, 25. siječnja:

IVANIĆ-GRAD - Posjet predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović Zagrebačkoj županiji nastavlja se sastankom s gradonačelnicima Ivanić-Grada, Vrbovca, Svetog Ivana Zeline i Dugog Sela te načelnicima općina Brckovljani, Rugvica, Kloštar Ivanić, Križ, Bedenica, Dubrava, Gradec, Farkaševac, Preseka i Rakovec (9,30 sati, I. kat, Gradska vijećnica Ivanić-Grad). Potom će susresti s predstavnicima udruga i građanima (9,45 sati) te obići Specijalnu bolnicu Naftalan i gradilište u sklopu bolnice (10,10 sati, Omladinska 23).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta položit će vijenac na židovskom dijelu groblja Mirogoj, ispred skulpture Mojsija. Na poziv predsjednika Sabora u polaganju zajedničkog vijenca u ime Republike Hrvatske sudjelovat će predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i izaslanica predsjednika Vlade - potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić (8,45 sati).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, na početku plenarne sjednice Hrvatskog sabora, predsjednik Sabora Gordan Jandroković obratit će se zastupnicama i zastupnicima, nakon čega će minutom šutnje odati počast svim žrtvama holokausta. Sabor će nakon toga raspravljati o Konačnom prijedlogu zakona o vježbenicima u pravosudnim tijelima i pravosudnom ispitu koji se u odnosu na prvo čitanje razlikuje u nekim rješenjima. Razlike se u prvom redu odnose na vježbeničku praksu državnoodvjetničkih vježbenika u sudovima koja se određuje u ukupnom trajanju od 10 mjeseci, i to uvođenjem obvezne prakse u trgovačkim i upravnim sudovima u trajanju od po jedan mjesec. Sabor će u podne glasovati o zakonima koje je raspravio u dva protekla tjedna, s tim da će sat prije toga odlučivati o amandmanima podnesenim na njih (9,30 sati, Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg sv. Marka 8).

ZAGREB - Ministrica znanosti i obrazovanja  Blaženka Divjak sudjelovat će na otvorenju restorana studentske prehrane na Filozofskome fakultetu (u 10 sati, Ul. Ivana Lučića 3) za koji je ministarstvo izdvojilo dva milijuna kuna s ciljem podizanja studentskoga standarda. Ministrica će u pratnji dekanice Vesne Vlahović-Štetić, sanacijskoga upravitelja Studentskoga centra Zagreb Mirka Bošnjaka te predstavnika Studentskoga zbora obići novootvorenu kantinu te ručati sa studentima.

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom Dana života koji se ove godine proslavlja u nedjelju, 3. veljače, na kojoj će predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj dubrovački biskup Mate Uzinić predstaviti prigodnu poruku u povodu Dana života. Ujedno će na konferenciji biti predstavljeni naglasci i zaključci kolokvija o savjesti i kulturi života koje organizira isto Vijeće HBK (u 12,30 sati, u prostorima Hrvatske biskupske konferencije, Ksaverska cesta 12a).

ZAGREB -  Konferencija za medije građanske inicijative Narod odlučuje (u 13,30 sati, ispred zgrade Ustavnog suda, Trg sv. Marka 4) na temu postupaka predsjednika Ustavnog suda i zaštite ustavnih prava hrvatskih građana.

ZAGREB - "Dani poslova u turizmu" u Zagrebu će okupiti brojne poslodavce iz turističkog sektora i nezaposlene zainteresirane za rad u turističkoj sezoni. Manifestacija "Dani poslova u turizmu" održava se treću godinu za redom, a organiziraju je Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo turizma, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatska turistička zajednica. Cilj je tog događanja omogućiti povezivanje poslodavaca i nezaposlenih, koji na jednom mjestu mogu dobiti sve informacije o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu. Prema procjenama organizatora, ove će godine "Dani poslova u turizmu" okupiti više od 120 poslodavaca i više od 17 tisuća posjetitelja u potrazi za sezonskim zapošljavanjem u tri grada - 18. siječnja u Osijeku, 25. siječnja u Zagrebu te 1. veljače u Splitu. "Dane poslova u turizmu" u Zagrebu će obići i ministar turizma Gari Cappelli i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić (10,00 sati, Zagrebački velesajam, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - "Utjecaj porezne politike na inovacije i razvoj" - tema je druge porezne konferencije, koju organiziraju zagrebački Ekonomski fakultet i konzultantsko-revizorska tvrtka Deloitte. Cilj je konferencije potaknuti razmjenu ideja i mišljenja te pružiti praktične preporuke za unapređenje poreznog sustava Hrvatske kroz dijalog glavnih sudionika i predstavnika poreznih obveznika i države (9,00 sati, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Kongresna dvorana, Trg Johna F. Kennedyja 6).

ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) će na konferenciji za medije predstaviti rezultate međunarodnog istraživanja o kvaliteti mobilne mreže. Rezultate istraživanja, kako je najavljeno, predstavit će član Uprave HT-a Boris Drilo (12,00 sati, Hotel Canopy By Hilton, Kneza Branimira 29).

20. travanj 2024 04:36