Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Vlada o vjerodostojnosti potpisa za referendum ‘67 je previše‘

29. Kolovoz 2019.

Najava događaja za četvrtak, 29. kolovoza:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom je redu Izvješće o provedenoj provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa birača te zakonitosti postupka prikupljanja potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative "67 je previše“ o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju. Sindikalna inicijativa "67 je previše" prikupila je 748.624 potpisa za referendum kojim traže promjenu uvjeta za odlazak u mirovinu. Na dnevnom redu sjednice Vlade su i odluke o izdavanju dozvole za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na kopnu te odluka o davanju suglasnosti HEP-u za zaduženje putem izdanja korporativnih obveznica .

ZAGREB - Klub zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) održat će konferenciju za novinare na temu aktualnih događanja. Govorit će saborski zastupnici Boris Milošević i Dragana Jeckov (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana ‘Ivan Kukuljević‘, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare predstavit će se novoregistrirana Zaklada za pomoć oboljeloj djeci ‘Mila za sve‘. Djed djevojčice po kojoj Zaklada nosi ime, nekadašnji HRT-ov novinar Vladimir Rončević, izvijestit će o tijeku liječenja Mile Rončavić i o sredstvima prikupljenima humanitarnom akcijom. O Zakladi, načinu njezina funkcioniranja i prvim planovima, govorit će Mario Ćuk, predsjednik Upravnog odbora Zaklade, Dragan Primorac, predsjednik Savjeta Zaklade te odvjetnik Petar Petrinić i doktor Miran Cvitković  (11 sati, Novinarski dom, Velika dvorana, Perkovčeva 2).

23. travanj 2024 16:13