Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Vlada raspravlja o besplatnim udžbenicima za srednjoškolce

18. Srpanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja za četvrtak 18. srpnja:

ZAGREB - Stopa anketne nezaposlenosti u Hrvatskoj u prvom je tromjesečju iznosila 7,6 posto, što je na godišnjoj razini, u odnosu na prvo lanjsko tromjesečje, manje za 2,7 postotnih bodova, a u odnosu na četvrto tromjesečje prošle godine manje za jedan postotni bod, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) iz ankete o radnoj snazi. Usporedba podataka o nezaposlenima dobivenih anketom s podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ-a) i drugih statističkih praćenja temeljenih na administrativnim izvorima pokazuje da je u prvom tromjesečju stopa nezaposlenosti prema podacima administrativnih evidencija iznosila 10 posto, pa je stopa anketne nezaposlenosti od 7,6 posto za 2,4 postotna boda manja od "administrativne".

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu, među 16 točaka, naći će se i  Prijedlog odluke o financiranju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola u RH  za školsku godinu 2019./2020. sredstvima iz Državnog proračuna RH te Prijedlog odluke o financiranju drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola u RH za školsku godinu 2019./2020. sredstvima iz Državnog proračuna RH.

ZAGREB - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primit će u posjet djecu iz Srebrenice koja su na ljetovanju u Hrvatskoj, kao i njihove domaćine iz Primorsko-goranske županije (14 sati, Pantovčak 241). Fotografi i snimatelji mogu snimiti početak susreta nakon kojeg će biti objavljeno priopćenje.

21. travanj 2024 23:57