Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Vlada raspravlja o strategiji upravljanja državnom imovinom

27. Lipanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 27. lipnja:

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za ožujak ove godine iznosila je 7.525 kuna, što je nominalno za 0,5 posto više nego za veljaču, a 3,1 posto više nego za ožujak prošle godine, podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba. Najviša je prosječna neto plaća za ožujak u Zagrebu bila u vađenju sirove nafte i prirodnog plina, gdje je iznosila 11.669 kuna. Nasuprot tomu, najniža je u djelatnosti proizvodnje odjeće i iznosila je 4.124 kune.

ZAGREB - U prigodi Dana državnosti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uručit će odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske te se obratiti nazočnima (15 sati, Pantovčak 241). Predstavnici medija trebaju doći u Ured predsjednice do 14 sati.

ZAGREB - Vlada će na sjednici raspravljati o Nacrtu prijedloga strategije upravljanja državnom imovinom za razdoblje 2019. - 2025. (10 sati, Trg sv. Marka 2). Vlada će Saboru uputiti više zakonskih prijedloga među kojima Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrani te Nacrt prijedloga odluke o sudjelovanju Oružanih snaga Republike Hrvatske u operaciji potpore miru "Sea Guardian" u Sredozemlju; u sklopu aktivnosti ojačane prednje prisutnosti NATO-a u Republici Litvi; u operaciji Koalicijskih snaga "Inherent Resolve"; u misiji potpore miru "NATO misiji u Iraku", kao i Nacrt prijedloga odluke o upućivanju pripadnika Oružanih snaga RH na dužnostima u NATO zapovjednoj strukturi, NATO strukturi snaga i drugim nacionalnim (multinacionalnim) zapovjedništvima u operacije i druge aktivnosti u inozemstvu pod vodstvom NATO-a. Na dnevnom redu Vlade je i Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (EU), o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju te o ovlasti Vlade RH da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora. Pred članovima Vlade treba se naći i Nacrt prijedloga zakona o dopunama Zakona o kreditnim institucijama, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona (EU). Članovi Vlade raspravljat će i o Prijedlogu odluke o donošenju Nacionalnog plana opskrbe Republike Hrvatske lijekovima proizvedenim iz ljudske plazme 2019. - 2022. te Prijedlogu zaključka u vezi s rješavanjem problematike dezinsekcije komaraca.

ZAGREB - U nastavku 12. sjednice Hrvatskog sabora raspravljat će se o Zakonu o meteorološkoj i hidrološkoj djelatnosti (9,30, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).  U Saboru će biti i sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, na kojoj će se na zahtjev trećine članova toga Odbora, raspravljati o pitanju funkcioniranja neovisnih nadzornih tijela u Republici Hrvatskoj s naglaskom na odlučivanje o Povjerenstvu za odlučivanje sukoba interesa. Bit će riječi i o zahtjevu za raspisivanje državnog referenduma inicijative "67 je previše" (13 sati, dvorana Stjepan Radić, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferenciju za novinare na temu izmjena Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Zagreba održat će predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreb Gordan Maras zajedno s članovima Kluba zastupnika SDP-NH!PS zagrebačkoj Skupštini (10,30 sati, prostorije SDP-a, Praška 2/I).

ZAGREB - Predsjednica Kluba gradskih zastupnika Građansko-liberalnog saveza (GLAS) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Anka Mrak - Taritaš održat će konferenciju za medije na temu Generalnog urbanističkog plana (GUP) Grada Zagreba (9,40 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5 (prizemlje), Vjenčana dvorana I.).

20. travanj 2024 07:58