Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Zdravstveni sindikati organiziraju prosvjednu akciju "Pet do 12"

04. Rujan 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu 4. rujna:

ZAGREB/SPLIT/DUBROVNIK - Zdravstveni sindikati organiziraju prosvjednu akciju "Pet do 12" u KBC-ima Zagreb i Split te Općoj bolnici Dubrovnik. Zaposleni će se, kako je najavljeno, okupiti u krugu bolnica, gdje će poručiti Vladi da je zdravstvo u ozbiljnoj situaciji i da je nužno povećanje plaća i potpisivanje kolektivnog ugovora.

ZAGREB - Saborski zastupnik Ivan Lovrinović održat će konferenciju za novinare na temu: "Plaće moraju rasti" (10,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine na čijem su predloženom dnevnom redu četiri točke, uključujući i prijedlog kojim Klub zastupnika lijevog bloka traži od gradonačelnika Milana Bandića da podnese detaljno izvješće o razvoju projekta "Grad u Gradu", tzv. "Zagrebačkog Manhattana". Pred gradskim zastupnicima naći će se i gradonačelnikov prijedlog odluke o visini turističke pristojbe za 2020., te zaključak o pristupanju Grada Zagreba udruzi "Nikola Tesla Network - Mreža Nikola Tesla" (10 sati, Stara gradska vijećnica, dvorana "A", Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske obrtničke komore (HOK), Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije te Celjskog sajmana konferenciji za novinare će najaviti 52. Međunarodni sajam obrtništva i poduzetništva - MOS na kojem će izlagati i hrvatski obrtnici. HOK i ove godine organizira i sufinancira nastup svojih članova na MOS-u koji će se održati od 10. do 15. rujna (11 sati, HOK, Ilica 49).

ZAGREB - Predstavljanje nove IoT (Internet of Things - Internet stvari) tvrtke na hrvatskom tržištu Aconno, njemačke brzorastuće hi-tech tvrtke koja je otvorila podružnice u Hrvatskoj, u Osijeku i Zagrebu (11 sati, Matis Absolut Lounge, Trg Stjepana Radića 3).

16. travanj 2024 15:29