Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Žene u biznisu 2018.

06. Prosinac 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za četvrtak, 6. prosinca.

ZAGREB - Na 8. međunarodnoj konferenciji "Žene u biznisu", u organizaciji poslovnog tjednika Lider, bit će predstavljena tradicionalna Liderova godišnja lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa (10,00 sati, Zagrebački velesajam (Kongresna dvorana), Av. Dubrovnik 15).

ZAGREB - Međunarodna konferencija o izvozu i ulaganjima pod nazivom „Uloga globalnih lanaca vrijednosti – prilika za izvoz i ulaganja?“, u organizaciji HGK, na kojoj će govoriti glavni specijalist za privatni sektor iz Svjetske banke u Washingtonu g. Emiliano Duch, predstavnici svjetski uspješnih izvoznih hrvatskih tvrtki poput Ducati komponenti, Genos glycoscience, Rimac automobili, Solvis i Xylon te predstavnici MVEP-a, MGPO-a, HBOR-a, HGK te Deloittea (10,00 sati, Muzička akademija Zagreb (Koncertna dvorana Blagoje Bersa), Trg Republike Hrvatske 12, Zagreb).

OZALJ - Puštanje u probni rad agregata B u sklopu revitalizacije HE Ozalj 1 i obilježavanje 110. godišnjice rada te elektrane. Uz predsjednika Uprave Hrvatske elektroprivrede Franu Barbarića, događanju će prisustvovati i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa suradnicima (8,45 sati, na lokaciji hidroelektrane Ozalj, Ulica Nikole Tesle 2).

ZAGREB - Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković dodijelit će nagrade za 2018. godinu. Cilj Zaklade je, osim njegovanja uspomene na prof. Hanžekovića, promicanje financijske znanosti te poticanje znanstvenika i stručnjaka, posebice mlađih, da se bave tom znanstvenom disciplinom (13,00 sati, Hotel Palace, Trg J. J. Strossmayera 10).

KUTINA - Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u Kutini će održati radni sastanak s vodstvom toga grada, a zatim će posjetiti tvrtku Petrokemija d.d. (10,45 sati, Upravna zgrada), položiti cvijeće na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima Petrokemije i održati sastanak s predstavnicima te tvrtke. Predsjednica Grabar-Kitarović nakon toga će se u Lipovljanima susresti s čelnicima Šumarskog fakulteta u Zagrebu, a zatim će u Novskoj posjetiti tvrtku MMM Vukelić d.o.o. (12,10 sati, Novska - Brestača), te Poduzetnički inkubator PISMO (12,35 sati). Predsjednica Republike će u Jasenovcu položiti cvijeće na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima (13 sati) te se susresti s građanima Općine Jasenovac (13,05 sati, Pučki dom). Grabar-Kitarović će zatim u Baćinu, u općini Hrvatska Dubica, položiti vijenac na Spomen-obilježje masovne grobnice te položiti cvijeće na Spomen-obilježje poginulim mještanima Baćina u Domovinskom ratu. Inače, predsjednica će drugi dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje je privremeno premjestila Ured, početi ujutro u Popovači, posjetom Osnovnoj školi "Zorke Sever" gdje će djeci čitati ulomke iz knjige "Božićna bajka", a potom će u Osekovu, u općini Popovača posjetiti Moslavačku etno sobu KUD-a "Stjepan Šajnović".

ZAGREB - Hrvatski sabor raspravljat će o konačnom prijedlogu Zakona o poljoprivredi kojim se, kao ističe Vlada, osigurava održivi razvoj poljoprivrede, ostvaruju načela opće sigurnosti hrane i očuvanje prirodnih poljoprivrednih resursa, te povećava konkurentnost.(9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

KARLOVAC - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (11 sati).

ZAGREB - Znanstveno-stručna međunarodna konferencija "Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država“ u organizaciji Instituta za migracije i narodnosti održat će se od 6. do 8. prosinca u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika Hrvatskog sabora i Grada Zagreba, uz mnoge međunarodne i nacionalne suorganizatore, poput Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Hrvatske gospodarske komore. Povodom trodnevne konferencije održat će se predavanja i panel diskusije o hrvatskom iseljeništvu i identitetu nacionalnih manjina u zadnjih deset godina u svijetu i regiji. Skupom se nastoji potaknuti suradnja među udrugama i institucijama, uključivanjem raznih mišljenja, znanstvenom i stručnom pristupu kulturi i ekonomiji, ističući koliko je važno razgovarati o aktualnim problemima migracija i identiteta u Hrvatskom društvu (10 sati, Ekonomski fakultet, Trg Johna Kennedyja 6, kongresna dvorana).

ZAGREB - U povodu dolaska biosličnih bioloških lijekova za liječenje upalnih autoimunih reumatskih bolesti, u zemlje EU, a time i u Hrvatsku, održat će se konferencija i panel za medije pod nazivom "Bioslični lijekovi - prilika za bolesnike i zdravstvene sustave" (10 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1, dvorana Overture, 17 kat). Konferencija i panel za medije bit će održani neposredno prije otvaranja Srednjoeuropskog reumatološkog kongresa - CECR 2018. i 20. Kongresa Hrvatskog reumatološkog društva. Upalne autoimune reumatske bolesti i dalje su rastući javnozdravstveni problem. Premda se svake godine sve više bolesnika liječi biološkim lijekovima, potreba za biološkom terapijom u Hrvatskoj je i dalje prisutna kod velikog broja bolesnika. Očekuje se da bi uvođenje biosličnih bioloških lijekova moglo osigurati veću dostupnost biološke terapije oboljelima.

ZADAR - Predstavnici Sindikata, Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar, Podružnice SSKH Vodovod d.o.o. i Radničkog vijeća izvijestit će na konferenciji za novinare o preokretu koji se dogodio u slučaju problematike radnika Vodovod d.o.o. Zadar. Nakon niza sindikalnih aktivnosti, sastanka s gradonačelnikom Zadra te sastanka Nadzornog odbora te gradske tvrtke, odlučeno je da se značajno povećaju plaće velikom broju radnika na čemu su predstavnici Sindikata i Radničko vijeće mjesecima inzistirali, uspostavljen je dijalog s Upravom te tvrtke, a postignut je i dogovor s Upravom i o drugim značajnim pitanjima za radnike. O tome i daljnjim aktivnostima predstavnika Sindikata i Radničkog vijeća bit će govora na konferenciji za novinare pod nazivom "Preokret u slučaju Vodovoda d.o.o." (11 sati, ispred TU SSSH Zadar (Dom Sindikata), C.F. Bianchija 2).

06. svibanj 2024 02:55