Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Živi zid predstavlja prijedlog zakona o zajamčenim minimalnim mirovinama

30. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za petak, 30. ožujka:

ZAGREB - Stranka Živi zid na glavnom zagrebačkom trgu organizira druženje s građanima kako bi ih upoznali s prijedlogom zakona o zajamčenim minimalnim mirovinama. Predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić dat će izjavu za medije u sklopu koje će predstaviti taj prijedlog Živog zida (11,15 sati, ispred štanda Živog zida).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručit će Stipendiju grada Zagreba za izvrsnost zagrebačkim studentima i doktorandima (11 sati, palača Dverce, Katarinin trg 6). Stipendiju će dobiti 93 studenta i šest doktoranda. Do sada su, uključujući i ovu godinu dodijeljene ukupno 3652 stipendije: 1614 stipendija učenicima, 1980 stipendija studentima i 58 stipendija studentima doktorskog studija, a do sada je za ovu namjenu izdvojeno 295 milijuna kuna.

ZAGREB - Konferencija za novinare udruge U ime obitelji (10 sati, Ulica kralja Zvonimira 17, 4. kat).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica za uskrsni vikend očekuju sličan turistički promet kao lanjskog Uskrsa, odnosno dolazak više od 120 tisuća turista, a slijedom informacija iz sustava turističkih zajednica poraste u odnosu na lani očekuju jadranske županije i neke kontinentalne. "Vjerujemo da ćemo ovog Uskrsa ponoviti najmanje lanjske brojke, pri čemu treba imati u vidu da je lani Uskrs bio kalendarski dva tjedna kasnije", kaže ministar turizma Gari Cappelli, napominjući da će rezultati moguće ovisiti i o vremenskoj prognozi, odnosno boljem ili lošijem vremenu, ali ne i u hotelima sa četiri i pet zvjezdica.

ZAGREB - U Zagrebu su prošle godine izdane 774 građevinske dozvole, što je 16 posto više nego godinu prije, za nešto više od 20 posto porasla je predviđena vrijednost radova, a za više od 57 posto je porastao broj stanova koje se planira izgraditi temeljem izdanih građevnih dozvola, pokazuju podaci gradske statistike. Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, lani je u Zagrebu izdano 558 građevinskih dozvola za zgrade, a 216 za ostale građevine, što su na godišnjoj razini porasti za 15,1 odnosno 18,7 posto. Ukupno izdanim građevinskim dozvolama u prošloj godini predviđena je vrijednost radova od 3,57 milijardi kuna, što je za petinu odnosno za 20,5 posto više nego u 2016. godini. Izdanim građevinskim dozvolama u prošloj godini predviđena je gradnja 3.170 stanova, što je za čak 57,2 posto više nego 2016. godine.

20. travanj 2024 10:13