15. travanj 2019.

Daniel Matić novi je predsjednik Uprave Allianz osiguranja

Daniel Matić zamijenit će Borisa Galića na funkciji predsjednika Uprave Allianz osiguranja.

Galić je društvo napustio 11. travnja, nakon četiri puna mandata na čelu. Njegov nasljednik dosad je obnašao funkciju Direktora za aktuarske poslove životnih osiguranja i na novu poziciju stupa po pribavljanju potrebnih odobrenja regulatora.

- Zahvalni smo na velikom doprinosu koji je Boris Galić dao Allianzu u proteklih 16 godina. Može se ponositi rezultatima koje je postigao s cijelim svojim timom u tržišnim uvjetima koji često nisu bili pogodni. Cijenimo sve što je učinio za Društvo i želimo mu isti uspjeh u novoj ulozi. aniel Matić iskusan je menadžer s uspješnim rezultatima u Allianzu SE-u. Zadovoljni smo što upravo on preuzima poziciju predsjednika Uprave Allianza Zagreb i uvjereni da će pod njegovim vodstvom društvo nastaviti rasti i jačati svoj položaj na tržištu - kazao je Petros Papanikolaou, predsjednik uprave Allianza za regiju srednje i istočne Europe.

[caption id="attachment_382211" align="aligncenter" width="750"] Boris Galić, Foto: Darko Tomas / CROPIX[/caption]

Daniel Matić profesionalnu karijeru započeo je 2002. godine u Allianz reosiguranju za životne i zdravstvene proizvode, a 2006. prešao je na aktuarsku funkciju u Allianzu SE. 2008. godine pridružio se društvu za osiguravateljsko savjetovanje Willis Towers Watson, gdje je proveo više od osam godina prije nego se ponovno pridružio Allianzu SE. Kao voditelj tima aktuara u Allianz grupi, bio je odgovoran za upravljanje novim poslovnim kapitalom i odobrenja životnih i zdravstvenih proizvoda u nekoliko zemalja i regija u kojima posluje Allianz.