Aktualno
StoryEditor

Darijo Vasilić ima najdulji gradonačelnički staž u Hrvatskoj

10. Travanj 2018.
Darijo Vasilić ‘najtrajniji‘ gradonačelnik sa sedmim mandatom na čelu grada Krka.
Predsjednik Primorsko-goranskog saveza Darijo Vasilić jedini je gradonačelnik u Hrvatskoj 25 godina, sa sedmim mandatom na čelu grada Krka, jednog od najuspješnijih gradova u Hrvatskoj, rečeno je na konferenciji za novinstvo u povodu te obljetnice u utorak u Rijeci.

Politički tajnik stranke Franjo Butorac ocijenio je da Vasilića odlikuje korektnost i ljudskost u odnosima s drugim ljudima.

>>>Pravi šampion turizma je otok Krk

- To pokazuje i činjenica da nitko u PGS-u ne želi promjene na mjestu predsjednika stranke, a u nekim drugim strankama predsjednicima često radi o glavi, rekao je.

- O Vasiliću mnogo govori i to što se u svojoj političkoj karijeri nije uspio žestoko posvađati ni s kim, a to je uobičajeno u hrvatskoj politici, rekao je Butorac.

Počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš ocijenio je da je Vasilić stručnjak za lokalnu samoupravu, da dobro zna što joj treba i kako to omogućiti. Dodao je da je Krk najuspješniji hrvatski grad po mnogim mjerilima, čemu je pridonijelo čelništvo lokalne samouprave.

>>>Jakovčić uz Krčane: LNG terminal može biti na još 3 lokacije gdje su već ‘uništeni zaljevi’

Darijo Vasilić je istaknuo da je čast biti predsjednik PGS-a i gradonačelnik u tako dugom razdoblju. U gradu Krku te na cijelom otoku vidi se rast i napredak u svakom pogledu, a u tome je bitno zajedništvo svih jedinica lokalne samouprave na otoku, bez obzira na političku pripadnost čelništva, rekao je.

Navodeći pozitivne trendove u Krku, istaknuo je da je stopa nezaposlenosti 2,8 posto, stopa nataliteta pozitivna, da je 99,6 posto kućanstava spojeno na sustav vodoopskrbe, a poduzetnička atmosfera poticajna.

- Vide se kvalitetni rezultati na otoku jer i lijevi i desni žele vući Krk naprijed, rekao je Vasilić.

>>>U smještajne objekte na Krku ulaže se oko 300 milijuna kuna

Odgovarajući na novinarska pitanja, rekao je kako je ostvario sve političke ambicije, ali može razmišljati o kandidaturama za druge dužnosti. Slaže se da bi broj gradonačelničkih mandata trebalo ograničiti, ali dok to zakon omogućuje, nema prepreka da i dalje obavlja tu dužnost.

Darijo Vasilić rodio se 1966. u Rijeci, oženjen je i otac jednog djeteta. Diplomirao je matematiku i informatiku na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Političku karijeru počeo je na lokalnim izborima 1993., gdje je izabran za vijećnika u Gradskom vijeću Krka, a te je godine postao i krčki gradonačelnik kao najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj. Od 2001. do 2003. godine bio je i saborski zastupnik.

18. travanj 2024 22:55