Aktualno
StoryEditor

Darko Horvat: Kinezi nemaju namjere ulaziti u strateško partnerstvo u Uljanik grupi

21. Lipanj 2019.

Povodom Dana državnosti Hrvatske i Slovenije ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u posjetu je slovenskim Mokricama. Tamo je komentirao i budućnost 3. maja, prenosi N1.

Nakon što se mjesecima pričalo o potencijalnom dolasku Kineza u 3. maj i Uljanik, Horvat sad kaže da oni za to ipak nemaju interesa.

- Informacije koje sam primio iz veleposlanstva u Narodnoj Republici Kini idu u prilog intencijama o kojima govorimo u posljednjih mjesec dana - da postoji ozbiljna namjera kineskog partnera da se s Brodarskim institutom dogovori i ima zajednički nastup u novim projektima, ali u ovom trenutku nema nikakve ozbiljnije namjere da kineski brodograditelj kupi ili uđe u strateško partnerstvo u 3. maju, odnosno Uljanik Grupi - rekao je Horvat.

Nije želio kazati hoće li se 3. maju dati proračunski novac.

- U ovom trenutku pronalazimo legalan način da se oni brodovi koji su u određenoj fazi gotovosti završe i isporuče. Model će biti sukladan hrvatskom i europskom gospodarstvu, a kroz nekoliko dana - sigurno prije zakazanog ročišta - bit će predstavljen Upravi 3. maja, sindikatima i institucijama RH - zaključio je ministar.

19. travanj 2024 03:02