Aktualno
StoryEditor

DATA SCIENCE Economy 2017: Kako primijeniti DATA SCIENCE u biznisu i stvoriti vrijednost

07. Lipanj 2017.

Velika vrijednost podataka (Big data) za tvrtke nije upitna, no kako iz njih izvući vrijednost je ono što će iz konkretnih primjera moći naučiti sudionici konferencije Data Science Economy 2017 koja se održava 28. lipnja u HUB385 u Zagrebu. Nakon vrlo uspješne prošlogodišnje konferencije na ovoj će više od 20 svjetskih i regionalnih stručnjaka prezentirat praktične i primjenjive primjere iz područja financija, trgovine, telekomunikacija i javnog sektora. Njihove prezentacije uključuju nove uvide i znanja o tome kako monetizirati podatke, stvarati poslovnu vrijednost iz nestrukturiranih podataka i kako razumjeti sadržaj kroz podatke.

Posebno vrijedi istaknuti ključne predavače Stevea Loka, Head of Marketing Tech & Ops iz globalno poznatog časopisa The Economist i Dmitrya Turchyna, CEE HQ Data Platform Manager iz Microsofta.

Najvažniji resursi u novoj ekonomiji su podaci koje organizacije posjeduje. Podataka je sve više (svaki dan stvara se novih 2,3 trilijuna gigabajta podataka), a malo kompanija zna kako koristiti dostupne alate da bi izvukle korist od njihove analize. Podaci, strukturirani i nestrukturirani, gomilaju se, dok se samo mali dio njih koristi za donošenje poslovnih odluka, poslovnu inovaciju ili personalizirane ponude za prave korisnike u pravo vrijeme. Ti podaci mogu ostati bezvrijedni ili se primjenom znanosti o podacima (Data Science) mogu pretvoriti u temelj konkurentnosti i uspješnog razvoja za tvrtke.

Vodeće organizacije postavile su strategiju za korištenje i analizu velikih podataka (big data) te time stvaraju prednost u odnosu na konkurenciju. ‘Pametne‘ i konkretne tvrtke imaju razvijen sustav za pristup trenutnim (up-to-date) podacima na temelju kojih donose odluke te su u mogućnosti precizno kreirati poslovna predviđanja. Neki od tih primjera čuti će sudionici DSE2017 konferencije.

Sadržaj je prilagođen  poslovnoj publici, a kroz konkretne primjere moći će doznati kako iskoristiti data science za upravljanje podacima i donošenje važnih poslovnih odluka. Ujedno će zainteresirani imati priliku na jednom mjestu naučiti o dostupnim alatima koje nude tehnološki igrači s područja znanosti o podacima.

Više informacija može se pronaći na web stranici konferencije www.ds2economy.com

26. travanj 2024 14:05