Aktualno
StoryEditor

Dejan Ljuština: Umjetna inteligencija sve je dostupnija i hrvatskim kompanijama

13. Veljača 2019.

U prezentaciji o ključnim trendovima u tehnologiji, medijima i telekomunikacijama prilikom otvaranja konferencije digi T.I.M.E., koja se u organizaciji PwC Hrvatska i poslovnog tjednika Lider održava u srijedu u Kaptol Boutique Cinema, Dejana Ljuština iz PwC Hrvatska istaknuo je da je od top deset svjetskih kompanija iz prošle godine, osam tehnoloških i one su nastavile dominaciju.

Partner u partnerstvu PwC-a srednje i istočne Europe, zadužen za telekomunikacije, medije i tehnologije te energetske kompanije u jugoistočnoj Europi te sveukupni strateški i operativni konzalting u Hrvatskoj i Sloveniji, Ljuština je govorio i o demokratizaciji umjetne inteligencije.

- Prošle godine govorili smo o umjetnoj inteligenciji (AI), tehnologija koje je i dalje relevantna. Koja je krenula, bila je tehnologija za najveće i njome su se bavili Facebook, Amazon... U 2019. događa se demokratizacija AI-ja koja postaje dostupna ostalim tvrtkama. Oko 70 posto kompanija dobit će je kroz enterprise rješenja i sve više će biti dostupna korporacijama u našem dijelu svijeta – istaknuo je Ljuština navodeći da je drugo važno pitanje gdje je AI u korporaciji, tko je posjeduje te da mora imati potporu vrha kompanije da bi se realizirali programi.

19. travanj 2024 04:21