Aktualno
StoryEditor

Deni Porej novi direktor WWF Adrije

02. Travanj 2018.

Biolog Deni Porej imenovan je direktorom WWF Adrije, regionalnog ureda te svjetske organizacije za zaštitu prirode koji sa sjedištem u Zagrebu, uz Hrvatsku, kroz razne aktivnosti djeluje i u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji, priopćeno je u ponedjeljak iz WWF Adrije.

>>> Ekolozi: Danas smo potrošili ‘godišnji proračun‘ obnovljivih izvora Zemlje

Deni Porej je doktorirao na katedri "Evolucija, ekologija i biologija organizama“ na Ohio State University u Sjedinjenim Američkim Državama na temu invazivnih vrsta, nakon čega postaje direktor znanosti očuvanja okoliša u The Nature Conservancy OHFO. Godine 2007. vraća se u Europu, gdje postaje direktor programa u WWF-ovom Mediteranskom programu. Na toj poziciji ostaje sve do 2. travnja ove godine, kada postaje direktor WWF Adrije.

"U posljednjih sam 10 godina uložio puno napora da utemeljimo WWF Adriju i ovo je logičan slijed moje karijere. U skladu s WWF-ovom misijom da zaustavimo degradaciju prirode i potaknemo čovjeka da živi s njom u skladu, uvijek nastojim misliti globalno, a djelovati lokalno. Upravo je to ono što radimo i u našoj regiji koja se ističe bogatstvom biološke raznolikosti u cijeloj Europi", istaknuo je dr. Deni Porej.

Naglasio je kako WWF Adria "radi na boljem i svrsishodnijem uključivanju lokalnih zajednica u odluke o korištenju prirodnih resursa - ribe, rijeka, zaštićenih područja…"

>>>Znanstvenici: U tijeku je šesto masovno izumiranje vrsta

"Vjerujem da u ovom aspektu sve države u kojima radimo žele brz napredak, tu smo da pomognemo našim partnerima u civilnom i poslovnom sektoru, kao i državnim institucijama. Raduje me što ću voditi velik tim entuzijasta zaljubljenih u prirodu, koji su svoj život posvetili njezinu očuvanju", istaknuo je u povodu svog imenovanja direktorom WWF Adrije dr. Deni Porej.

"WWF (World Wide Fund for Nature) je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, utemeljena 1961. godine, s gotovo šest milijuna pristaša i globalnom mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja. U našoj regiji WWF djeluje od početka ovog stoljeća kroz partnerstvo s drugim nevladinim organizacijama, a sama WWF Adria službeno je osnovana 2015. godine. Rad organizacije u regiji usmjeren je na unaprjeđenje održivog upravljanja rijekama, močvarama, šumama i zaštićenim područjima, te na očuvanje mora", priopćeno je iz WWF Adrije.

25. travanj 2024 20:13