Aktualno
StoryEditor

Desetu poziciju na Deloitteovoj ljestvici Ars Futura duguje inozemnim projektima

18. Listopad 2018.

Hrvatska tvrtka Ars Futura zauzela je drugo mjesto među hrvatskim tvrtkama i deseto mjesto u ukupnom poretku na Deloitteovoj ljestvici 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi. U posljednje četiri godine ostvarila je 914 postotni rast prihoda, od čega 233 posto u posljednjih godinu dana. Njezini osnivači su 27-godišnji Ivan Božić i 30-godišnji Nikola Jakić, Splićani koji su se nakon studija FER-a odlučili okušati u poduzetništvu. Ars Futura trenutno ima 19 zaposlenih i bavi se primarno mobilnim i web aplikacijama za inozemne klijente.

>>>Deloitteovih 50 najbrže rastućih: Q Software treći, Include pobjednik među Zvijezdama u usponu

- Hrvatsko tržište ne pruža puno mogućnosti za brzi rast, a mi smo imali sreću da smo na početku poslovanja nakon par domaćih projekata uspjeli dogovoriti jedan inozemni. On nam je osigurao preporuku na osnovu koje smo nastavili dobivati inozemne klijente, što nam je omogućilo rast i širenje bez potrebe za investicijama. Rekao bih da se naš uspjeh temelji i na tome što smo se odlučili orijentirati na veće projekte koji u pravilu donose stabilnost, a našim zaposlenicima opušteniju atmosferu, rekao je Božić objašnjavajući kako su postigli kontinuirani rast prihoda i broja zaposlenih.

Nakon prvih nekoliko klijenata u Hrvatskoj, Ars Futura je izašla na inozemno tržište i trenutno je orijentirana na tržište SAD-a, Kanade i Velike Britanije. Među klijentima imaju i zvučnija imena poput Harvard Universityja i Internet-of-Things tvrtke Elemental Machines iz Bostona te kalifornijske tvrtke Activision Blizzard s kojom surađuju već više od dvije i pol godine.

- Ponekad prve poslove dogovorimo preko video poziva, bez da upoznamo klijenta uživo. No, s obzirom da su nam svi projekti dugotrajniji, kad-tad se stvori prilika da se upoznamo i osobno, bilo sam oni dođu u Hrvatsku, bilo da mi dođemo na njihovu lokaciju, dodaje Jakić.

Na Deloitteovoj ljestvici 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki osim Ars Future nalazi se još šest tvrtki iz Hrvatske: Q Software, Microblink, Rimac Automobili. Infinum, Telum i Profico.

>>>Deloitte: Korištenje potencijala Četvrte industrijske revolucije

Uspjeh na natječaju zabilježila je i hrvatska tvrtka Include, koja je pobijedila u posebnoj kategoriji Zvijezda u usponu.

Ars Futura zagrebačka je IT tvrtka koja primarno razvija mobilne i web aplikacije za inozemne klijente. Trenutno je prisutna na tržištu SAD-a, Kanade i Velike Britanije. Mobilne aplikacije razvija pretežno nativno, dok web aplikacije najčešće bazira na tehnologijama Ruby on Rails i React.

23. travanj 2024 13:57