Aktualno
StoryEditor

Deutsche Bahn pohvalio se rekordnim prihodima i brojem putnika, ali točnost mu i dalje slaba točka

23. Ožujak 2018.

Njemački operater željeznica Deutsche Bahn prošlu je godinu zaključio s rekordnim prihodima i brojem putnika, no slaba točka ostaju kašnjenja vlakova koja su dodatno otežavale nepovoljne vremenske prilike, pokazali su poslovni rezultati.

>>> Višesatna blokada željezničkog prometa u Muenchenu, izbjeglice šetale kolosjecima 

Željezničko poduzeće u državnom vlasništvu u 2017. godini povećalo je broj putnika za 3,2 milijuna u usporedbi s 2016. godinom, prevezavši lani približno 142 milijuna putnika u Njemačkoj, pokazalo je poslovno izvješće objavljeno u četvrtak.  Istodobno, prihodi grupe uvećani su za 5,2 posto, na 42,7 milijardi eura, a neto dobit je porasla za 6,8 ​​posto, na 765 milijuna eura.

"Dali smo obećanje u vezi financijskih rezultata i ispunili ga", izjavio je izvršni direktor Richard Lutz.

Međutim, "zadovoljavajuće brojke ne mogu prikriti činjenicu da moramo dodatno pri pružanju usluga poraditi na kvaliteti i točnosti", priznao je.

Također, iz željezničkog poduzeća su izvijestili da je u prošloj godini oko 94,1 posto usluga bilo izvršeno unutar pet minuta od planiranog vremena.

>>> HŽPP od Končar - Električnih vozila naručio četiri nova vlaka

No, na vodećoj dugoj liniji taj je postotak pao na svega 78,5 posto, a razlog su snažne jesenske oluje i početničke muke na ključnoj novoj brzoj liniji između Berlina i Muenchena.

Poboljšanje po pitanju točnosti, a ne dobiti u državnoj kompaniji bit će ključno za postizanje cilja o udvostručenju broja putnika do 2030. godine koji je zacrtala nova vlada kancelarke Angele Merkel.

25. travanj 2024 13:22