Korona i biznis
07. srpanj 2018.

Devet kompanija koje žele da njihovi zaposlenici putuju i plaćaju im za to

Stiglo je ono doba godine kada svi već maštamo o odlasku na neku lijepu destinaciju da odmorimo duh i tijelo. Kako vam se čini pomisao da vas tvrtka u kojoj radite pošalje na putovanje, a da pritom iskešira vaš put? Ne, nije rije o šali, takve kompanije zaista postoje. Real Simple donosi popis devet kompanija koje žele da njihovi zaposlenici putuju i financiraju im put.

Airbnb

Gotovo bilo gdje u svijetu preko Airbnb stranice može se pronaći privatni smještaj. Odlazak na putovanje koje ne uključuje skupe angažmane i hotele omogućili su i svojim zaposlenicima. Naime, Airbnb godišnje dodjeljuje svojim zaposlenicima putne kupone od 2 tisuće dolara.

BambooHR

Slično kao i Airbnb, tvrtka sa sjedištem u Londonu BambooHR svojim zaposlenicima također nudi putovanja. Daruje svojim zaposlenicima 2 tisuće dolara godišnje, nazivaju to  "plaćenim godišnjim odmorom".

Evernote

Evernote je aplikacija koja pomaže ljudima organizirati posao i surađivanje na projektima. Kao tvrtka, Evernote pomaže svojim zaposlenicima da putuju dajući im neograničene dane za godišnji odmor i godišnju stipendiju od 1000 dolara.

Expedia

Djelatnici svjetske internetske turističke agencije Expedia primaju naknadu za putovanje između 250 do 750 dolara godišnje uz popuste na kupnju putem web stranice.

FullContact

Tehnološka kompanija FullContact pomaže tvrtkama i suradnicima da održavaju poslovne odnose, a isto tako, čini se, održavaju dobre poslovne odnose i u samoj kompaniji. Svojim zaposlenicima daruju čak 7,500 dolara godišnje samo za putovanja.

Moz

Zaposlenicima Moza, tvrtke za softverski marketing, nudi se prilično opsežan paket za odmor. Svaki zaposlenik ima pravo na 21 slobodan dan, 7 dana bolovanja, 10 dana plaćenog godišnjeg odmora i 3 tisuće dolara za naknadu troškova odmora.

Travelzoo

Web stranica koja nudi velik broj last minute avionskih karata i paketa za odmor Travelzoo plaća svojim djelatnicima 1,500 dolara godišnje i tri slobodna dana kako bi pronašli destinaciju i rezervirali smještaj i avionske karte.

TripAdvisor

TripAdvisor nudi svojim zaposlenicima povlastice kako bi i sami iskusili ono što svakodnevno prodaju. Godišnje im se  isplaćaje najmanje 250 dolara za putovanja, također mogu dobiti popuste na rezervacije putem njihove web stranice.

United Airlines

Zaposlenici zrakoplovne kompanije United Airlines imaju popuste na avionske karte za letove Uniteda i neograničenu mogućnost letenja bez prethodne rezervacije.