Korona i biznis
16. srpanj 2018.

DHL Express naručio 14 novih Boeing 777 Freightera

Na Farnborough International Airshowu, najvećoj zrakoplovnoj izložbi u svijetu, DHL Express, vodeći svjetski međunarodni pružatelj ekspresnih usluga, objavio je narudžbu 14 Boeing 777 teretnih aviona, koji također uključuje opcije i prava kupnje još 7 zrakoplova. Očekuje se da će prvih četiri zrakoplova biti isporučeni 2019.

>>>Airbus pretekao Boeing dosegnuvši rekord u broju naručenih zrakoplova

“Nabava 14 Boeing zrakoplova odraz je postupne zamjene naše starije interkontinentalne flote. Kao najisplativiji i najpouzdaniji, ovi će teretni zrakoplovi pridonijeti našim ciljevima smanjenja emisija i omogućiti nam pružanje usluga na još većem broju tržišta. DHL odlučio  na ovakav tip zrakoplova za logističku industriju te je naručio treći B777F koji je proizvodio Boeing 2009. godine S velikim iskustvom u radu ovog tipa teretnog zrakoplova, pokazalo se da je superiorni u svim aspektima operacije što ga čini logičnim izborom ", objašnjava Ken Allen, CEO, DHL Express.

Zamjena ovih 14 interkontinentalnih zrakoplova pruža operativnu isplativost, učinkovitost i pouzdanost. I, dok je DHL Express u prošlosti uglavnom uzimao u zakup zrakoplove, kupnja teretnih zrakoplova u našem vlasništvu poboljšat će troškovnu poziciju DHL Express-a.

Prodaja prekogranične e-trgovine porasti će na 4,42 milijarde dolara do 2021. godine, što znači rast od 19,2 posto godišnje. DHL-ova investicija u 777 teretne avione izravni je odgovor na rastuću potražnju za globalnim ekspresnim kapacitetima. Najveći zrakoplovi na svijetu, Boeing 777, s dvostrukim motorima, sposobni su letjeti 4,900 nautičkih milja (9,070 kilometara) s teretom od 102 tone.

>>>Slaba potražnja prisilila Airbus na smanjenje proizvodnje

Ovi najsuvremeniji zrakoplovi smanjuju emisije CO2 za 18 % u odnosu na zrakoplove koje mijenjamo. To će doprinjeti većoj održivost u skladu s našim ciljem zaštite klime te smanjenjem emisije vezane uz logistiku na nulu do 2050.

DHL Express posluje s više od 260 posvećenih zrakoplova sa 7 partnerskih zrakoplovnih tvrtki na preko 600 dnevnih letova u više od 220 zemalja.