Aktualno
StoryEditor

DHL Express u Kini uveo automatiziranu i inteligentnu isporuku pomoću pametnih dronova

30. Lipanj 2019.

DHL Express ušao je u strateško partnerstvo s kompanijom EHang kako bi zajednički pokrenuli potpuno automatiziranu i inteligentnu isporuku s pomoću pametnih dronova u urbanim područjima Kine. DHL je prva međunarodna ekspresna tvrtka koja pruža takvu uslugu u Kini.

Ruta, prilagođena potrebama DHL-ova klijenta, pokriva udaljenost od otprilike osam kilometara od prostorija klijenta i DHL-ova servisnog centra u gradu Liaobu. Za isporuku se upotrebljava najnapredniji dron EHang nove serije Falcon, s najvišom razinom inteligencije, automatizacije, sigurnosti i pouzdanosti koji izbjegava složene uvjete na cestama i prometne gužve zajedničke urbanim područjima.

Također, smanjuje vrijeme isporuke u jednom smjeru s 40 na samo osam minuta i može uštedjeti troškove do 80 posto po isporuci. EHang Falcon, pametni dron s osam propelera na četiri kraka, dizajniran je s višestrukim redundantnim sustavima te pametnim i sigurnim modulima za kontrolu leta.

Njegove karakteristike visokih performanci uključuju vertikalno uzlijetanje i slijetanje, točnu GPS i vizualnu identifikaciju, pametno planiranje putanje leta, potpuno automatizirani let i mrežnu vezu u realnom vremenu. U jednom letu može ponijeti pet kilograma tereta.

19. travanj 2024 01:25