Aktualno
StoryEditor

Diferencijacija na Pelješkome mostu

21. Travanj 2018.

Strabagova tužba Upravnom sudu neće zaustaviti početak gradnje Pelješkog mosta, rekao je ministar prometa Oleg Butković i najavio potpisivanje ugovora u ponedjeljak. Potvrđuje tako pisanje Lidera, koji je u više navrata objašnjavao proceduru.

>>>Butković najavio potpisivanje ugovora s Kinezima o gradnji Pelješkog mosta za ponedjeljak

Strabagova tužba skupljat će prašinu s više od 40 tužbi u slučajevima javne nabave ukupno ‘teškima’ oko 400 milijuna kuna. Prije dva i pol mjeseca pisali smo kako je izgledno da će natječaj za Pelješki most završiti na Visokom upravnom sudu koji gomila predmete čekajući ocjenu ustavnosti jedne zakonske odredbe.

Rješenje bi moglo doći i nakon završetka gradnje. A onda je moguća isplata golemih odšteta iz proračuna. Utjeha je da, prema sadašnjemu prolaznom vremenu, minus u državnoj blagajni ni teoretski ne može prijeći 2,4 milijarde kuna.

>>>Strabag podnio žalbu Upravnom sudu zbog odabira kineske tvrtke za gradnju Pelješkog mosta

Butković je ovom prilikom otkrio novu metodu diferencijacije na dobre i loše Hrvate: ‘Kakav bih ja to bio građanin ove zemlje kad bih se zauzimao zaustavljanje gradnje Pelješkog mosta!’ Sve me strah da sam opet na pogrešnoj strani.

21. travanj 2024 10:51