Aktualno
StoryEditor

Dinamičan dan u Saboru: Predstavljanje rekonstruirane Vlade

09. Lipanj 2017.

Klub HDZ-a, koji se sastao u petak ujutro, uoči saborske sjednice na kojoj će biti predstavljeni novi ministri i rekonstruirana Vlada, najavio je dinamičan dan u Hrvatskom saboru.

Na Klub je došao i dio novih kandidata za ministre, među njima i Marko Pavić, koji bi od Tomislava Ćorića, trebao preuzeti Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, te Ćorić koji preuzima Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Pavić je novinarima kratko rekao kako je zadovoljan povjerenjem koje mu je dao premijer predloživši ga za ministra.

>>> Plenković predstavio nove ministre, HNS zadovoljan

Sastao se i Odbor za izbor i imenovanja te predložio Saboru da, sukladno novoj koaliciji HDZ-a i HNS-a, te novom odnosu političkih snaga, promijeni sastave šest ključnih odbora – za Ustav, za unutarnju politiku, za gospodarstvo, za pravosuđe, za prostorno uređenje i za obrazovanje i znanost.

Odbori su to pred kojima bi se danas trebali predstaviti kandidati za nove ministre, a kako se ključan dio imenovanja novih ministara ‘odrađuje‘ upravo u odborima, nužno je da nova koalicija u njima ima ‘svoje ljude‘, odnosno većinu.

Naime, na plenarnoj sjednici neće biti rasprave o novim ministrima, o njima se tamo samo glasuje.

>>> Dražen Bošnjaković predložen za ministra pravosuđa

Pred tim odborima danas će se predstaviti i na pitanja zastupnika odgovarati Predrag Štromar, HNS-ov kandidat za potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva, Blaženka Divjak, HNS-ova kandidatkinja za ministricu znanosti i obrazovanja, te HDZ-ovi kandidati za ministre unutarnjih poslova, pravosuđa, zaštite okoliša, rada i uprave Davor Božinović, Dražen Bošnjaković, Tomislav Ćorić, Marko Pavić i Lovro Kuščević.

25. travanj 2024 11:37