Aktualno
StoryEditor

Dinamov Filip Benković prelazi u Leicester City za 15 milijuna eura

09. Kolovoz 2018.

GNK Dinamo i Leicester City sklopili su sporazum oko transfera Filipa Benkovića koji postaje novi član kluba iz engleske Premier lige.

>>>Rekord: Duje Ćaleta-Car potpisao za Marseille za 17 milijuna eura

- Dogovorili smo sve detalje oko transfera Filipa Benkovića u Leicester City. Moram izraziti zadovoljstvo jer smo ispregovarali sjajne uvjete s ukupnom cifrom od 15 milijuna eura odštete (transfer i bonusi). Filip Benković je dijete Dinama s višegodišnjim stažom u prvoj momčadi i njegov odlazak je logičan slijed događaja. Uprava Dinama odgovorna je za budućnost kluba i ovaj potez je dio klupske strategije da zadrži ovu razinu uvjeta i poslovanja. Isto tako, odlazak u najbolju nogometnu ligu na svijetu iskorak je za Filipa, ali i potvrda ugleda koji Dinamo i njegova nogometna škola ima u svijetu, rekao je predsjednik Uprave GNK Dinamo Igor Kodžoman.

>>>Alisson Becker najskuplji vratar svih vremena – prešao iz Rome u Liverpool za 72 milijuna eura

Filip Benković dijete je nogometne škole GNK Dinamo koji je pune tri sezone bio član seniorske momčadi. Za ovu momčad upisao je blizu 80 nastupa te je pri tome zabio šest pogodaka. Ima osvojena četiri trofeja i standardni je član mlade reprezentacije Hrvatske.

24. travanj 2024 14:14