Aktualno
StoryEditor

Diners ne povlači franšizu iz Hrvatske, korisnici Amexa moći će otplaćivati rate i nakon 2019.

24. Siječanj 2018.

Što će biti s korisnicima PBZ-ovog American Expressa nakon 2019. te hoće li nova europska regulativa utjecati na korisnike Diners kartice čiju franšizu ima Erste banka, ispitao je Novi list.

Nakon jučerašnje vijesti kako zbog nove europske regulative American Express prestaje s licenciranjem kartica PBZ-u i u cijeloj Europi jer im taj model poslovanja više neće biti isplativ, korisnici PBZ-ovog Amexa kojih je u Hrvatskoj oko 500 000 zabrinuli su se što će s njima biti nakon 31. prosinca 2019. godine jer im tada prestaju važiti izdane kartice. Najvažnije pitanje je hoće li im s tim datumom dospjeti sve preostale rate za prethodne kupovine u kojima su ‘peglali‘ svoje Amexe.

>>> Demanti: American Express ne napušta Hrvatsku, već partnerstvo s PBZ-om

"Korisnicima će biti omogućeno da i nadalje sve svoje obveze, bez obzira kada je potrošnja nastala, bilo da je riječ o obročnoj otplati bez kamata i naknada, potrošačkim kreditima i drugim pogodnostima, nesmetano i kontinuirano podmiruju prema ranije dogovorenoj dinamici," kazali su iz PBZ-a.

Hina izvještava kako PBZ Card ima otprilike 2,4 milijuna izdanih kartica te oko 50.000 prodajnih mjesta diljem zemlje, a iz tvrtke kažu da će i ubuduće biti snažno fokusiran na kartično poslovanje.

"Svi korisnici American Express kartica i poslovni partneri mogu nastaviti, kao i do sada, u punom opsegu, koristiti svoje kartice i njezine funkcionalnosti. Naglašavamo da smo u kontaktu sa svojim korisnicima i poslovnim partnerima te ćemo ih pravodobno obavijestiti o rezultatima spomenutih aktivnosti", kažu iz PBZ Carda.

Za korisnike Dinersa sve po starom

Diners ne razmišlja o povlačenju franšize, potvrdili su iz Erste banke.

"U ovom trenutku ne postoje nikakve naznake da bi izdavatelj franšize, američka tvrtka Diners Club International, mogao donijeti neku drugu odluku koja bi išla u smjernju napuštanja, odnosno promjene dosadašnjeg poslovnog modela," kazali su iz Erste Card Cluba.

16. travanj 2024 03:14