Aktualno
StoryEditor

Dionica Tesle potonula za više od 3 posto

27. Kolovoz 2018.

Dionice američke kompanije za proizvodnju električnih vozila Tesle na njemačkoj su burzi potonule u ponedjeljak za više od 3 posto, nakon što je izvršni direktor Elon Musk odustao od delistiranja kompanije s burzi.

Musk je, naime, u petak objavio kako planira poslušati dioničare i odustati od 72 milijarde dolara vrijednog poteza delistiranja kompanije. Odustao je tako od ideje kojom je početkom srpnja šokirao investitore i privukao pozornost regulatornih tijela.

>>>Tesla ne povlači dionice s burze

Na internetskoj stranici kompanije Musk je napisao da se u četvrtak na sjednici upravnog odbora odustalo od delistiranja Tesle. Naveo je da je upravnom odboru rekao kako vjeruje da je za Teslu bolje da ostane javna kompanija, s čim se upravni odbor složio. Dodao je da je razgovarao s dioničarima i velikim bankama o delistiranju kompanije, no da mu je sugerirano da to ne radi.

Cijena dionice Tesle je na 7. kolovoza bile znatno ispod uobičajene razine na burzama.

>>>Američki regulatori produbljuju istragu o Tesli

Nakon Muskove objave na Twitteru ranije ovoga mjeseca da razmatra delistiranje Tesle, dionice te kompanije su snažno porasle. U svom tweetu Musk je naveo kako namjerava ponuditi 420 dolara po dionici, ustvrdivši da je financiranje tog tog poteza „osigurano”. Otada je cijena te dionice potonula 20 posto.

Musk i Tesla sada se suočavaju s nizom tužbi ulagača i istragom Američke komisije za vrijednosne papire (SEC) o činjeničnoj točnosti Muskova tadašnjeg tweeta.

20. travanj 2024 03:29