Aktualno
StoryEditor

Direktor njemačkog RWE-a teško ozlijeđen u napadu kiselinom

05. Ožujak 2018.

Direktor njemačkog energetskog diva RWE, Bernhard Günther, teško je ozlijeđen uslijed napada kiselinom, potvrđeno je iz tvrtke, javlja DW. Napad se dogodio u nedjelju u parku Haan u inače mirnom predgrađu Düsseldorfa, kada su dva nepoznata počinitelja prolila kiselinu po Güntherovom licu nakon čega su pobjegli.

>>>Prva žrtva kriptovaluta: Muškarac opljačkan zbog bitcoina

Günther je završio u bolnici s ozljedama opasnim po život, a trenutno je u stabilnom stanju. Iz policije su istaknuli da je istraga u tijeku, no da za sada nisu poznati motivi koji stoje iza napada na 51-godišnjaka.

Sukob zbog rudnika

Prema pisanju njemačkih medija, Günther se napadačima vjerojatno zamjerio zbog sukoba između ekologa i RWE-a zbog šume koja se nalazi između Kölna i Aachena.

Više od 12 tisuća godina stara Hambaška šuma znatno je bogatija bioraznolikošću od ostalih šuma na području Njemačke. Međutim, s obzirom na razvoj, samo deset posto izvorne površine šume je očuvano.

>>>Konkurenti HEP-a trpe gubitke, upozoravaju na ‘kraj tržišne utakmice’

Od 2012. RWE i ekolozi sukobljavaju se zbog otvorene jame rudnika lignita koji je u vlasništvu tvrtke, inače najvećeg rudnika u Europi površine 53 kvadratna kilometra.

Tijekom godina ekolozi su organizirali niz akcija kako bi zaustavili rudarska vozila od ulaska u šumu.

05. svibanj 2024 05:35