Aktualno
StoryEditor

Direktor UBS-a: Tehnologija će ukinuti do 30 tisuća radnih mjesta

03. Listopad 2017.

Gotovo 30 tisuća zaposlenika švicarske banke UBS u naredne tri godine moglo bi dobiti otkaz zbog najnovijih tehnologija koje se koriste u bankarskoj industriji, najavio je direktor te banke Sergio Ermotti u nedavnom intervjuu, prenosi Reuters.

Ermotti je kazao kako smatra da će procesno orijentirane kompanije morati za dvostruko smanjiti radnu snagu zbog novih tehnologija, no vjeruje da, kada su banke u pitanju, broj otkaza bi trebao biti duplo manji u odnosu na druge sektore.

>>>Hoyer: Europa ozbiljno digitalno zaostaje za drugim zemljama, čak i nekima u razvoju

Objasnio je i da će u nadolazećem desetljeću najveći utjecaj imati tehnologija, jednako kako je u prošlom desetljeću imala regulacija. No, tvrdi kako se to neće dogoditi odjednom već postepeno.

Iz konzultantske tvrtke Accenture u svibnju ove godine su objavili rezultate istraživanja prema kojemu tri četvrtine ispitanih bankara smatra da će umjetna inteligencija u iduće tri godine postati glavni način putem kojeg će banke komuminicirati sa svojim klijentima.

>>>Bitcoin je miljenik financijskog tržišta

Umjetnu inteligenciju bankarski sektor smatra ključnom tehnologijom koja će, uz ostale inovacije kao što je blockchain, promijeniti bankarstvo.

25. travanj 2024 09:43