Aktualno
StoryEditor

Direktor zajedno sa svojim roditeljima oštetio tvrtku za 332.240 kuna

28. Prosinac 2017.

Sklapajući ugovore sa svojim roditeljima, 39-godišnji direktor jednog novljanskog trgovačkog društva svoju je tvrtku oštetio za najmanje 332.240 kuna i protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, priopćila je u četvrtak sisačko-moslavačka Policijska uprava.

>>>Gospodarski kriminal: Kaznena djela zbog kojih poduzetnici (ne) idu u zatvor

Od početka studenoga 2011. do  sredine studenoga 2013. godine, sklopio je ugovor sa svojom majkom kao investitorom o izgradnji stambenog objekta na području Zagrebačke županije. Ugovorom je materijal i opremu za izgradnju trebao osigurati investitor, ali je majci omogućio da građevinski materijal podiže u trgovini građevinskog materijala, čije je račune u iznosu 246.526 kuna, plaćala njegova tvrtka.

>>>Gospodarski kriminal u splitskoj kreditnoj uniji Bra-Ma, priveden otac i sinovi

Sa svojim je ocem početkom listopada 2011. godine i sklopio ugovor o djelu, kojim je ocu povjerio poslove čuvanja strojeva, alata i materijala na gradilištu. Međutim, otac za te poslove nije imao kvalifikacije i iskustva, niti postoji dokumentacija da je te poslove stvarno obavljao. Na temelju ugovora, do siječnja 2013. godine isplatio mu je 85.714 kuna, za koliko je dodatno oštetio svoje trgovačko društvo, koje se, kako neslužbeno doznajemo, bavi poljoprivrednom djelatnošću.

20. travanj 2024 20:47