Aktualno
StoryEditor

dm donirao gotovo 250 tisuća kuna za kupnju uređaja za liječenje raka dojke

06. Ožujak 2018.

Drogerijski lanac dm u utorak je Hrvatskom forumu protiv raka dojke Europa Donna uručio donaciju u vrijednosti od 246.500 kuna za kupnju uređaja za intraoperativno zračenje, prikupljenih u sklopu kampanje ‘I zima toplo srce ima‘.

Uređaj koji je namijenjen liječenju oboljelih od raka dojke smanjuje emisije zračenja, olakšava tijek liječenja i oporavak jer umjesto 25 do 30 dolazaka na terapiju zračenjem pacijent već nakon nekoliko dana može biti u krugu obitelji i na radnome mjestu, ističe dm u priopćenju.

>>>dm potvrdio vodeću poziciju na tržištu

- Od raka dojke u Hrvatskoj oboli gotovo svaka deseta žena, a nabava aparata za intraoperativno zračenje uvelike bi im olakšala borbu s tom teškom bolešću. Prednosti terapije kod žena kod kojih je taj postupak indiciran su prvenstveno medicinske, ali i socijalne jer je oporavak kraći, a povratak u obitelj i na radno mjesto brži. Ekonomski gledano, cijena liječenja je niža, nema ponovne hospitalizacije ili putnih troškova za poslijeoperacijsko zračenje, istaknula je predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska Vesna Ramljak.

dm je donaciju osigurao u suradnji s više od 30.000 kupaca koji su Europa Donnu podržali kupnjom torbe s potpisom Ljupke Gojić te zamjenom bodova u kampanji ‘I zima toplo srce ima‘. Svu zaradu od prodaje torbi dm je donirao Europa Donni, a u ime svakog kupca koji je zamijenio bodove dm je donirao tri kune za kupnju uređaja za intraoperativno zračenje.

>>>Žene koje rade noću više izložene karcinomu, posebno medicinske sestre

Članica Uprave dm-a Gordana Picek kazala je da im je partnerstvo s Europa Donnom omogućilo da potaknu kupce da razmišljaju o tome kako mogu doprinijeti svom zdravlju, zato je kampanja ‘I zima toplo srce ima‘ imala i edukativnu ulogu jer su svima koji su zamijenili bodove osigurali ključne informacije o samopregledu dojki i redovitim pregledima.

20. travanj 2024 11:56