Aktualno
StoryEditor

Dm donirao KB Merkur dva programska paketa u vrijednosti od 89.224 kuna za brži i efikasniji rad

20. Prosinac 2017.

Lanac dm donirao je dva programska paketa u vrijednosti od 89.224,20 kuna Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Merkur, koji će mu omogućiti rad u skladu s najvišim svjetskim standardima. Jedan od doniranih paketa, ‘Newton dictate‘, pretvara govor u tekst i time radiolozima omogućuje diktiranje nalaza, što ubrzava izdavanje nalaza i osigurava njihovu bolju kvalitetu. Drugi programski paket, ‘CEUS‘, koristi se za primjenu kontrastnog sredstva na ultrazvučnoj dijagnostici te će djelatnicima Kliničkog zavoda omogućiti korištenje metode koja omogućuje dijagnostiku nakon intervencijskih zahvata bez zračenja i bez čekanja za MR dijagnostiku.

Direktor dm-a Mirko Mrakužić zahvalio se kupcima dm-a istaknuvši da je to zapravo njihova donacija bolnici.

- Uvidjeli smo kako donacijom možemo olakšati rad djelatnika zavoda i njihovim pacijentima omogućiti liječenje u skladu s najvišim svjetskim standardima. Raduje nas što nam pozitivni poslovni rezultati omogućuju da podržimo napredak zajednice u kojoj poslujemo, a posebno smo ponosni kada naša podrška doprinosi zdravlju i boljoj kvaliteti života naših sugrađana, rekao je Mrakužić.

Da su na probnom korištenju donirani paketi olakšali svakodnevni posao i poboljšali učinkovitost rada specijalista zavoda, potvrdio je predstojnik Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju, Vinko Vidjak.

- Donacija dm-a osigurala nam je trajnu nabavku programske podrške te u ime kolega i Kliničke bolnice Merkur zahvaljujem dm-u što je prepoznao važnost ovih programa koji su neophodni za napredak i kvalitetan rad zavoda. Osobno želim naglasiti iznimnu susretljivost, strpljivost i razumijevanje predstavnika dm-a za razvoj radiologije, a sve sa svrhom razvoja nove djelatnosti koja je potpora iznimno visokom stupnju terapijskih postupaka koji se provode na Zavodu i predstavljaju vrh u Republici Hrvatskoj, istaknuo je Vidjak.

Na donaciji dm-a zahvalio se i ravnatelj Kliničke bolnice Merkur, Mario Starešinić koji je naglasio da su zahvati koji se rade kod njih u bolnici prepoznati i izvan Hrvatske.

18. travanj 2024 11:33