05. kolovoz 2018.

Dm millennium jump: 3.000 Zadrana skočilo s rive i pomoglo djeci s teškoćama u razvoju

Tri tisuće mladih skočilo je jučer sa zadarske rive u more u sklopu dvanaestog dm millennium jumpa i tako podržalo djecu s teškoćama u razvoju.

Jump je ove godine bio u znaku nogometne reprezentacije - jedan od četiri skoka bio je Vatreni skok u navijačkim majicama na kvadratiće.

>>>12. dm millennium jump 4. kolovoza u Zadru

Uz poruku "Croatia loves you" koju su sudionici ispisali tijelima, dm millennium jump i Zadar osigurali su daljnju podršku Školi plivanja za djecu s teškoćama u razvoju Dječjeg Vrtića Latica.

Od 2007. do 2017. dm millennium jump osigurao je više od 247.000 kuna za Školu plivanja koju je tijekom 12 godina pohađalo više od 230 djece s teškoćama u razvoju.

Uz donaciju Školi plivanja, dm millennium jump ove godine pomaže i Antoniji Iglić iz Bibinja koja boluje od teške bolesti kostiju, a čijem je liječenju namijenjen prihod od prodaje zdravog dmBio ručka od organskih namirnica, koji je pripremljen za sudionike i prodavao se po simboličnoj cijeni od 5 kuna po porciji.

>>>dm odlučio prodavati hrvatski ekološki grah

"U ime dm-a zahvaljujem svima koji su nam se danas pridružili, a posebno polaznicima Škole plivanja i predstavnicima Dječjeg vrtića Latica koji nas svojim sudjelovanjem na dm millennium jumpu opetovano inspiriraju. Ponosni smo što možemo biti dio njihovog razvoja i napretka i što je Škola plivanja postala neraskidiv dio dm millennium jumpa", izjavila je Martina Markota iz dm-a.

Dm je u sklopu inicijative "Sunce se nosi bezbrižno" na rivu doveo tim od devet dermatologa koji su, pod vodstvom prof. dr. sc. Mirne Šitum, u Zadru pregledali 611 ljudi te su 47 uputili na daljnje pretrage, od čega 15 zbog zloćudnih tumora te 32 zbog displastičnih madeža.

>>>dm povukao dječje kašice zbog utvrđene prisutnosti sredstva za čišćenje

Program je vodio Davor Dretar, a skakače su zabavljali saksofonist Jakša Jordesa i violinist Boris Time.