Aktualno
StoryEditor

Do Bruxellesa na dva kotača: Mima Simić na biciklu krenula u kampanju za Europski parlament

28. Travanj 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=ENwqhjbUpjA

Mimu Simić upoznali smo kroz raznorazna televizijska pojavljivanja, javno se ‘outala‘ na Milijunašu, gostovala u ‘Večeri za 5‘, Bez cenzure Anđela Jurkasa, parirala je brbljivoj Danijeli Martinović u emisiji Osmi kat, pjevala o pederima na HTV-u, a njena ljubavna priča sa sadašnjom suprugom Martom inspirirala je dokumentarac u režiji Damira Radića.

Već u tim javnim nastupima, kroz aktivizam i javno progovaranje o homoseksualnosti, započelo je njeno političko djelovanje. U šali je izjavila kako je Jadranka Kosor jako seksi, ali da kao par nemaju šanse jer se ne slažu ideološki. Također je poznata po tvrdnji kako i u Saboru sigurno ima bar 10 posto političara ‘u ormaru‘. Neke njene izjave šokiraju, drugima su njena otvorenost i humor simpatični. Ne čudi stoga, iako je stalno ponavljala kako bi voljela da neko drugi govori o ‘tim temama‘ da ne mora ona, da se ipak odlučila baciti u političke vode.

Mima, Ana Marija Simić, kandidatkinja je političke platforme Možemo! za Europski parlament, a svoju kampanju započela je na vrlo netipičan način - na biciklu. 22. travnja, na Dan planete Zemlje, krenula je iz Slavonskog Broda, prošla Osijek, Donji Miholjac, Viroviticu, Bjelovar i Križevce. Plan joj je na svoja dva kotača proputovati Hrvatsku i razgovarati s građanima. Kampanju zove ‘Biciklom do Brisela‘.

- U politiku sam se uključila jer mislim da je vrijeme za novu političku, ali i atmosfersku klimu. Dosta mi je toga da politika oblikuje mene, ja želim oblikovati politiku. Smatram da su zadaci političarke da sasluša ljude i da djeluje - kaže Mima, dodajući kako će cijelim putem prikupljati prijedloge građana.

Mimino putovanje, fotografije, video priloge i putopisni blog možete pratiti na http://www.mima.mozemo.hr.

26. travanj 2024 20:18