Aktualno
StoryEditor

Dobroslavić očekuje ubrzavanje izbora izvođača radova i provedbe nadzora gradnje Pelješkog mosta

07. Prosinac 2017.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić ocijenio je u četvrtak da žalba tvrtke Lipov gaj odugovlači natječaj za nadzor izgradnje Pelješkog mosta, ali ističe da to ne zaustavlja cijeli projekt, jer je natječaj za izvođenje radova završen i predstoji izbor izvođača.

Dobroslavić u priopćenju potvrđuje kako je "jedna tvrtka bez zaposlenih i osnovana s deset kuna temeljnog kapitala podnijela žalbu na natječajnu dokumentaciju za nadzor nad izgradnjom Pelješkog mosta".

- Nažalost, takva žalba ponešto odugovlači natječajni postupak za izbor nadzora nad izgradnjom, a premda je apsurdno da tvrtka s takvim referencama uopće može utjecati na natječajni postupak, po sadašnjim propisima i to je moguće, kaže Dobroslavić.

>>>Obustavljen natječaj za izbor nadzora Pelješkog mosta, javljale se tvrtke bez zaposlenih

Naglašava, međutim, da to ne zaustavlja projekt, jer je natječaj za izvođenje radova završen i predstoji izbor izvođača, a do sklapanja ugovora moguće je izabrati tvrtku koja će nadzirati radove.

Dobroslavić očekuje maksimalno ubrzavanje izbora izvođača radova i provedbe nadzora u projektu gradnje Pelješkog mosta, kojega ocjenjuje prevažnim za Dubrovačko-neretvansku županiju i najvažnijim strateškom hrvatskim projektom.

Dubrovački župan očekuje i izmjenu propisa kojima bi se onemogućila ometanja i otezanja javne nabave, jer je, kako navodi, najvjerojatnije riječ o manipulacijama.

>>>Lex Agrokor i Pelješki most gospodarski događaji godine

Jutarnji list u srijedu donosi kako se zagrebačka tvrtka Lipov gaj žalila na dokumentaciju za nadzor nad izgradnjom Pelješkog mosta te je time, do odluke Državne komisije za kontrolu javne nabave o toj žalbi, zaustavljen izbor tvrtke za nadzor radova, bez koje ne mogu početi radovi na izgradnji mosta. Žalba tvrtke Lipov gaj, kao i druge, mogle bi po ocjeni "Jutarnjeg" odgoditi potpisivanje ugovora o nadzora za proljeće iduće godine.

Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković demantirao je u srijedu informaciju da je obustavljen natječaj za izvođenje radova na Pelješkom mostu, kazavši da je riječ o obustavljenu natječaju za izbor nadzora, a da će odluka o izvođaču biti donesena vrlo brzo, odnosno ovih dana.

24. travanj 2024 10:47