19. veljača 2017.

Dobrović bi zapošljavao, Kovačić ne bi

Navikli smo na sukobe vlasti i oporbe, ovih dana svjedočimo glasnim sukobima unutar SDP-a, znamo za pritajeno nezadovoljstvo u HDZ-u i sve napetije odnose unutar vladajuće koalicije između HDZ-a i Mosta.

No ovom panoptikumu pridružuje se i jedno javno neslaganje unutar Mosta. Doduše, zasad nježno, još u rukavicama, ali nimalo bezazleno. Ministar Dobrović ozbiljno je krenuo ekipirati svoje ministarstvo energetičarima i stručnjacima za vodno gospodarstvo, jer te resore novo megaministarstvo preuzima od ministarstava gospodarstva i poljoprivrede. Pa je Dobrović krenuo širiti svoj kabiner (s 11 na 18 kabinetdžija), angažira još tri savjetnika, a brojno stanje svog ljudstva volio bi skoro poduplati – s 367 na 710.

>>>Pomama za vanjskim članstvom u saborskim odborima

Dakle, nova 343 radna mjesta. Doduše, 30-40  energetičara stiže iz resora gospodarstva, nešto će dobiti i od poljoprivrede, ali… Taj ‘ali’ otposlao mu je i stranački pajdo, ministar uprave i potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić. Zasad kolegu poziva da preispita svoju kadrovsku križaljku. Tako bi mogao propasti Dobrovićev doprinos politici zapošljavanja i uhljebljivanja.